Blijf op de hoogte!

12 juni: GroenmoetjeDoen!-dag in Utrecht

Zondag 12 juni 2022 organiseren stichting GroenmoetjeDoen!, Utrecht Natuurlijk en BuurtNatuur030 de jaarlijkse GroenmoetjeDoen!-dag in Utrecht.

Op ruim 20 groene zelfbeheerlocaties en drie locaties van Utrecht Natuurlijk worden er tussen 12.00 en 18.00 uur verschillende activiteiten georganiseerd rondom het centrale thema Utrecht 900 jaar Groen & Gezond.


Een greep uit het programma

In de middag kan jong en oud onder andere tijdens de audiotour Groen rond de Singel ontdekken wat er zoal in het water van de singel leeft. Bij de Botanische tuinen wordt de workshop 900 jaar medicinale planten gegeven met aansluitend een rondleiding. Om 15.00 uur is burgemeester Sharon Dijksma aanwezig bij Stadstuin de Pioniers en loopt ze de nieuwe wandelroute tussen de drie volkstuinen in Utrecht Noordoost. In bibliotheek Neude kan men zelf zaadbommen maken en de vernieuwde Wilgenhof komt met een workshop Creatief met tuinmaterialen. Diegenen die meer willen ontdekken over een bijenburcht kunnen terecht bij Stadsboerderij Gagelsteede. Op de dag zelf worden er ook op enkele andere locaties van Utrecht Natuurlijk workshops een rondleidingen aangeboden. Dit alles om samen meer te ontdekken over groen zelfbeheer in Utrecht. 

Voor het bezoeken van meerdere middagactiviteiten kan men dit jaar op eigen gelegenheid – aan de hand van de izi.travel app GroenmoetjeDoen! – een fietstocht afleggen langs de verschillende locaties.


Gehele programma

Bekijk het gehele programma en alle deelnemende locaties op www.gmjd.nl.

 

 

Deel dit bericht :

Gerelateerde berichten