Blijf op de hoogte!

Beleef de tuin met al je zintuigen

 • Wanneer
  za 15 juni
  10 tot 11.30 uur
 • Thema
  • Natuur
  • Voedsel
 • Voor wie
  • Peuters
 • Locatie
 • Kosten
  € 15,00
 • Inschrijven
Meer informatie
Speciaal voor de kleinsten onder ons hebben we samen met Cybille Latour een activiteit ontwikkeld waarbij de tuin ontdekken met al je zintuigen centraal staat.

De eerste ervaringen van kinderen met voedsel worden in de eerste levensjaren opgedaan. Het is zo belangrijk dat ze dan uitgebreid kunnen ervaren wat er allemaal bij komt kijken. Alle zintuigen mogen meedoen: kijken, ruiken, proeven, voelen, luisteren. Die zintuigelijke ervaring gaat vooraf aan leren, nieuwsgierigheid en verwondering zijn het begin van weten. Deze activiteit wordt begeleid door Cybille Latour. Zij heeft jarenlange ervaring op het gebied van gezond en goedkoop eten en deelt die kennis en ervaring graag.

We organiseren deze activiteit op de tuin omdat daar veel te ervaren is. Qua kleur en geur, texturen en veel is ook eetbaar.

We verdelen de activiteit in drie stappen:

Eerst ga je met je kind op ontdekking. Wat trekt zijn/haar aandacht. Wat voelt fijn, wat wil nodigt uit tot proeven of aaien. Hierbij is begeleiding aanwezig om de verschillende mogelijkheden te tonen.

Na deze ontdekkingsfase komen we bij elkaar en delen we onze ervaringen.  Het is fijn om de verschillende indrukken en ervaringen te horen en misschien brengt het je op ideeën of mogelijkheden.

Daarna bieden we een smaakpalet aan. Schalen met verschillende kleuren , vormen en geuren waar van geproefd mag worden, door jou en je kind. We kiezen pure smaken (niet bewerkt met kruiden of toegevoegde suilkers). Je kan ook blind proeven als jij of je kind dat wil. We hopen dat je zo onbevangen proeft en je niet teveel laat leiden door wat je ziet.

Inschrijven is verplicht.

Om voldoende persoonlijke aandacht te geven kunnen maximaal 8 peuters (leeftijd van 1 tot 4 jaar), met 1 begeleider (papa /mama/grootouder) mee doen. Jij en je peuter tellen als 1 deelnemer bij het invullen van het inschrijfformulier.

Voor deze activiteit geldt U-pas korting. De prijs is dan € 10. Neem in dat geval contact op met Koppelsteede@utrechtnatuurlijk.nl en gebruik niet het inschrijfformulier.

Inschrijven op deze activiteit

Activiteiten formulier
Voorbeeld: 0000AA
Hoe heb je kennisgenomen van deze activiteit?
Nieuwsbrief
Interessegebied(en)