Biologische moestuincursus op Eilandsteede

 • Wanneer
  vr 19 april 2024
  13:30 tot 16:00 uur
 • Thema
  • Natuur
  • Voedsel
 • Voor wie
  • Jongeren
  • Volwassenen
 • Locatie
 • Kosten
  € 300,00
 • Inschrijven
Meer informatie
Wil jij je eigen groentes leren verbouwen? En dat dan bij jou in de buurt? Volg dan de unieke cursus (biologisch) moestuinieren op Eilandsteede!

Kom biologisch moestuinieren bij jou in de buurt!
Ook benieuwd hoe die tomaat in je salade als zaadje begon? Heb je zin om lekker in de aarde te wroeten, maar weet je niet waar te beginnen? Woon je op 3-hoog en mis een tuin om je in uit te leven? Of heb je gewoon behoefte aan gezond en biologisch voedsel dat je ook nog eens zelf verbouwd hebt?

Schrijf je dan nu in voor de cursus (biologisch) moestuinieren op de prachtige stadstuin van Eilandsteede!

De cursus
Op 18 vrijdagmiddagen leer je wat er allemaal komt kijken bij het opzetten van een heuse moestuin. We beginnen met een leeg stuk grond en gedurende het hele het seizoen oogsten (en eten) we samen. Je leert hoe en wanneer je moet zaaien, planten en water geven. Maar ook krijg je uitleg over de slimme indeling van een moestuin en wanneer je het beste oogst.

De moestuincursus is:

 • buiten en praktijkgericht, vieze handen gegarandeerd 🙂
 • bomvol interessante theorie, met ruimte voor informatie op maat.
 • voor beginners en gevorderden; iedereen is welkom en voor iedereen is het leerzaam.
 • biologisch, we gebruiken geen gif of kunstmest.

Start
De cursus start vrijdag 19 april, om 13:30 uur en bestaat uit 18 bijeenkomsten, altijd op  de vrijdagmiddag. De cursus eindigt op vrijdag 20 september. Een aantal vrijdagen zullen we vakantie vieren, dit stemmen we als groep samen af.

De tuin en tuinschuur is 6 dagen per week geopend, deelnemers zijn alle dagen welkom om te komen werken op de moestuin.

De tuin
We onderhouden de tuin samen en de oogst verdelen we onder elkaar. Is er meer dan we op kunnen? Dan gaat een deel van de oogst naar het café van Eilandsteede waar ze er (samen met buurtbewoners) heerlijke thee, quiche en salades van maken. Zo genieten nog meer wijkbewoners van onze tuin!

Kosten
De cursus kost €300,- en is inclusief hand-out, zaai- en pootgoed, materialen en natuurlijk de oogst.

* Mochten de kosten een probleem zijn, neem dan vooral contact op met Susanne Stokvis, programmamaker op Eilandsteede (susanne.stokvis@utrechtnatuurlijk.nl) en dan zoeken we samen naar een oplossing!

Docent
De cursus wordt begeleid door Mariken Heitman. Zij heeft jarenlang ervaring met biologische tuinbouw en heeft de afgelopen jaren les gegeven op de Warmonderhof. Dit is het 3e jaar dat ze deze cursus geeft voor Utrecht Natuurlijk op Eilandsteede, dus ze kent de grond en locatie inmiddels op haar duimpje.

Daarnaast schrijft ze prachtige boeken; zo won zij afgelopen jaar met haar roman ‘Wormmaan’ de Libris Literatuur Prijs. Kijk voor meer info op: marikenheitman.

Deelnemers 
Er is ruimte voor 15 deelnemers. Dit is een prettige groepsgrootte om te garanderen dat we voldoende handjes hebben om de tuin goed te onderhouden en tegelijkertijd veel aandacht is voor de begeleiding en het beantwoorden van vragen. Dus vertel het voort, meld je aan en dan hopen we je snel te ontmoeten.

Meld je nu aan en dan zien we je op de tuin!

P.S. er start ook een Moestuincursus 2.0 in 2024. Dit is een cursus voor meer gevorderde tuinders die graag met een groep groene buurtgenoten een eigen moestuin ontwerpen, opzetten, onderhouden en er uiteraard veel en voedzaam van gaan oogsten. Meer info hierover volgt snel! Heb je alvast interesse? Mail dan Susanne voor meer info of loop eens binnen bij Eilandsteede.

Inschrijven op deze activiteit

Activiteiten formulier
Voorbeeld: 0000AA
Nieuwsbrief
Interessegebied(en)