Blijf op de hoogte!

Boerderijfeest op Gagelsteede! – Oogstfeest, Dierendag en Bodemdierendag

 • Wanneer
  zo 29 september
  13:30 tot 16:30 uur
 • Thema
  • Oogstfeest
  • Dieren
  • Natuur
  • Voedsel
 • Voor wie
  • Alle leeftijden
 • Locatie
 • Kosten
  Gratis
Meer informatie
Op het Boerderijfeest vieren we Oogstfeest, Dierendag en Bodemdierendagen in één feest! Ben jij erbij?

Er is vandaag van alles te doen op Stadsboerderij Gagelsteede. Een super gezellig feest tussen 13.30 en 16.30 uur waar jij ook bij wilt zijn.
We vieren vandaag Oogstfeest, Dierendag en Bodemdierendagen!

 

* Oogstfeest

Kennismakingsworkshops fermenteren
Vandaag kun je tijdens het Boerderijfeest kennismaken met de bewaartechniek fermenteren. Carla Glorie, docent bij Velt Utrecht, vertelt je in het kort wat fermenteren is en welke verschillende vormen van fermenteren er bestaan. Hierna ga je aan de slag met het snijden van de groenten en het op de juiste manier vullen van de pot. De pot krijg je mee naar huis om op een later tijdstip thuis van te genieten.
Er zijn vier rondes vandaag waaraan je mee kunt doen. Deze starten in het leslokaal om 13.30 uur, 14.15 uur, 15.00 uur en 15.45 uur. Een ronde duurt 30 minuten.
Deelname aan de kennismakingsworkshop kost € 4,- per persoon. Hiervoor krijg je een pot van ½ liter gevuld met groenten mee naar huis.
Voor meer informatie over deze workshops en voor inschrijving kijk je in het activiteitenoverzicht bij de workshop van jouw keuze.
Deze kennismakingsworkshops fermenteren worden gesponsord door Velt Utrecht. Zij bestaan dit jaar 50 jaar! Hoera!

 

Velt Utrecht
Vandaag is Velt Utrecht aanwezig met informatie. Velt heeft prachtige boeken en folders over tuinieren, voedsel bereiden en bewaartechnieken. Stel je vragen, neem een folder mee of koop een mooi boek.

 

Oogstkraam Stadstuin Klopvaart en Stadstuin Zuilen
Heerlijke oogst vind je vandaag in de oogstkraam. De oogst komt van onze stadstuinen, Stadstuin Klopvaart en Stadstuin Zuilen.
Koop lekkere groenten voor het avondeten of kies voor een mooi bosje bloemen om je huis mee op te fleuren of om kado te doen.

 

Imker(s) van BijenhoudersVereniging Utrecht en omstreken
De imker(s) van de BijenhoudersVereniging Utrecht en omstreken onderhouden de bijenstal op Stadsboerderij Gagelsteede. Daar hebben ze diverse bijenvolken waar ze graag over vertellen. De imkers ‘oogsten’ van de bijen. Wat ze oogsten is honing. Misschien is er nog wat honing om te proeven. Ontmoet de imker(s) en stel al je vragen waarop je graag het antwoord wilt weten.

 

Voedseltuin Overvecht
Achter op het erf, naast de bijenstal, bevindt zich de tuin van Voedseltuin Overvecht. Een tuin waar mensen samen tuinieren en delen in de oogst.
Wil je weten of je er ook mee kunt tuinieren, neem dan een kijkje en stel dan vandaag je vragen aan een van de medewerkers van de voedseltuin of kijk op hun site.

 

* Dierendag

Lekkers maken voor de dieren 
Op vrijdag 4 oktober is het Dierendag! De datum van dierendag gaat terug naar de feestdag van Sint Franciscus van Assisi (4 oktober). Hij bekommerde zich om het lot van melaatsenzwervers en andere armen, maar ook om planten en dieren. Vandaag vieren we dierendag en verwennen we de dieren extra en maken we een lekkere snack voor de dieren. Jouw hulp kunnen we daarbij zeker gebruiken.

 

* Bodemdierendag

Bodemdieren zoekactiviteit door de boswachter van Staatsbosbeheer
Van 20 september t/m 7 oktober zijn het de Bodemdierendagen. Daarom neemt de boswachter van Staatsbosbeheer, Tineke Harlaar, je vandaag mee op ontdekkingstocht. Je gaat samen op zoek in bosjes, onder boomstammen, tussen stenen, etc. Laat je verbazen over alle bodemdieren die er leven op die plekken. Stel vooral al je vragen die je hebt over bodemdieren aan de boswachter!

 

* En verder ook nog

Knutsel je dier
Ga op zoek naar de knutseltafel en maak wat moois. Er zijn kleurplaten, potloten, sjablonen, etc. etc. Maak je een van de dieren van de stadsboerderij of kies je voor je eigen huisdier?  Of laat je je fantasie de vrije loop en maak je een mooi fantasiedier? Alles is mogelijk. Kom ook wat moois maken.

 

Schminken
Wil je ook een dier op je gezicht? Geen echte, maar een van schmink? Kies een sjabloon en een mooie kleur en laat er een op je gezicht schminken!

 

Pannenkoeken
Vandaag worden er pannenkoeken gebakken. Voor slechts € 0,50 geniet je al van zo’n lekker pannenkoekje.

 

Horeca
Het Praathuis is vandaag ook open. Dus wil je nóg wat lekkers scoren zoals een ijsje, doosje eieren van onze kippen of een potje honing mee naar huis? Wees welkom!

Inschrijven op deze activiteit