Boomspiegelfeest 2023

Meer informatie
De komende editie van het Nationale Boomspiegelfeest is niet op één dag, maar duurt een hele week. Van 30 september t/m 8 oktober barst het feestje voor de beestjes weer los in Nederland.

Zaterdag 7 oktober
In Utrecht vieren we het Boomspiegelfeest op zaterdag 7 oktober met elkaar. Veel Utrechters feesten mee door een boomspiegel te adopteren! Zij nemen zelf – of bijvoorbeeld met hun buren – het beheer van deze plek over van de gemeente.

Feestje voor de beestjes 
De meeste boomspiegels zijn kaal, zonder planten en bloemen. Doordat er zoveel van deze stukjes kale grond door Utrecht zijn, bieden ze samen een grote kans om in de hele gemeente meer bloemen en planten te laten groeien en bloeien. Hoe meer mensen een boomspiegeltuin in hun buurt aanleggen, hoe meer kleine bloemenoases er ontstaan. Die zorgen samen voor mooie, vrolijke straten. Tegelijk zijn meer bloemen en planten goed voor bijen, vlinders en andere kleine dieren. Al deze boomspiegeltuinen zorgen voor voedsel en schuilplaatsen voor deze belangrijke beestjes. Leg je een boomspiegeltuin aan met veel bij- en vlindervriendelijke planten, dan geef je een feestje voor deze beestjes!

Adopteer een boomspiegel en krijg gratis plantjes 
Iedere Utrechter die tussen 4 september en 4 oktober via de boomspiegelpagina een boomspiegel adopteert, kan op zaterdag 7 oktober een gratis planten-startpakket ophalen op een van de vijf stadsboerderijen van Utrecht Natuurlijk. Bij het ophalen van de planten werd voorgaande jaren vol enthousiasme gereageerd. Sommige buurtbewoners gingen zelfs met de hele straat aan de slag om hun boomspiegels te vergroenen.

Het Boomspiegelfeest Utrecht is een samenwerking tussen Guerrilla Gardeners en Utrecht Natuurlijk en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Utrecht. Ook Stichting Steenbreek is partner van het Boomspiegelfeest.

Inschrijven op deze activiteit