Boomspiegelfeest

Meer informatie
Adopteer vóór 9 oktober 2021 een boomspiegel en haal óp 9 oktober gratis planten bij ons op!

 

Jouw eigen boomspiegel

De meeste boomspiegels zijn kaal, zonder planten en bloemen. Doordat er zoveel van deze stukjes kale grond door Utrecht zijn, bieden ze samen een grote kans om in de hele gemeente meer bloemen en planten te laten groeien en bloeien. Hoe meer mensen een boomspiegeltuin in hun buurt aanleggen, hoe meer kleine bloemenoases er ontstaan. Die zorgen samen voor mooie, vrolijke straten. Tegelijk zijn meer bloemen en planten goed voor bijen, vlinders en andere kleine dieren. Al deze boomspiegeltuinen zorgen voor voedsel en schuilplaatsen voor deze belangrijke beestjes. Leg je een boomspiegeltuin aan met veel bij- en vlindervriendelijke planten, dan geef je een feestje voor deze beestjes!

Je kunt als inwoner een boomspiegel adopteren. Jij neemt dan zelf (of bijvoorbeeld met je buren) het beheer van deze plek over van de gemeente. Doe jij dit jaar ook mee?

 

Meld je aan en adopteer een boomspiegel

Dit jaar vindt het Nationale Boomspiegelfeest plaats op zaterdag 9 oktober. Wil jij ook een eigen boomspiegel adopteren? Dat is geweldig nieuws!
Klik hier en meld je meteen aan!

Inschrijven op deze activiteit