Excursie Flora & Fauna

Help je mee met het inventariseren van aanwezige flora en fauna voor de Natuurwaardekaart van de gemeente Utrecht. Samen met een excursieleider ga je per fiets of lopend op pad.
 • Wanneer
  31 mei 2019
  14.00 - 17.00 uur
 • Wat ga je doen
  • Een natuuractiviteit
 • Voor wie
  • Volwassenen (18+)
 • Locatie
  • Leidsche Rijn, Buitenhof
 • Kosten
  Gratis

Meer informatie:

Excursies Flora & Fauna Utrecht

De Natuurwaardekaart van de gemeente Utrecht geeft aan waar beschermde planten en dieren zijn. De kaart is echter niet compleet en heeft witte gebieden. Dit zijn gebieden waar van een of meerdere soortgroepen relatief weinig van bekend is. Kennis over aanwezige soorten en natuurwaarden zijn belangrijk en kunnen gebruikt worden voor beheer, inrichting en bescherming, bijvoorbeeld bij ruimtelijke ontwikkeling.

In 2019 onderzoeken we enkele witte gebieden daarom op de aanwezige flora en fauna. Hiervoor staan onderstaande excursies gepland en daarnaast zullen professionele onderzoekers (zoals John Smit van EIS voor de wilde bijen en Peter-Jan Keizer voor de paddenstoelen) ook inventarisaties uitvoeren. Ook maken we gebruik van andere onderzoekstechnieken, zoals wildcamera’s.

Help je mee?

We kunnen hulp gebruiken bij deze inventarisaties. Je hoeft geen expert te zijn, maar het is wel handig als je al basiskennis hebt van de soortgroep. De excursies zijn per fiets of lopend. Aanmelden is verplicht en via: floris.brekelmans@utrecht.nl.
Op de dag voor de excursie krijg je per e-mail te horen of de excursie doorgaat (i.v.m. weersomstandigheden) en de verzamellocatie.

 

 WanneerPlaatsSoortgroepExcursieleider
31 mei 14.00-17.00Leidsche Rijn: BuitenhofPlantenGitty Korsuize
7 juni 14.00-17.00Oud zuilenPlanten/InsectenFloris Brekelmans
14 juni 14.00-17.00BinnenstadWilde bijen/KlokjesbijGitty Korsuize
21 juni 14.00-17.00Leidsche Rijn: BinnenhofPlantenGitty Korsuize
28 juni 14.00-17.00Strijkviertel en MeentparkPlanten/InsectenFloris Brekelmans
5 juli 14.00-17.30Geluidswal en VeldhuizenPlanten/InsectenFloris Brekelmans
aug/septLeidsche RijnMuurplantenWim Vuik
juni/juliLeidsche Rijn: BuitenhofTabe Tietema