Excursie vleermuizen in Utrecht – Fort aan de Klop

Meer informatie
Maak kennis met de night crawlers van Utrecht: vleermuizen in de stad. Tijdens de Nacht van de Vleermuis kun je op verschillende plekken mee op excursie.

Op 27 en 28 augustus 2021 is de Nacht van de Vleermuis. Dit weekend vinden er in heel Europa activiteiten plaats rond vleermuizen. Het is de 25ste keer dat deze Bat Night georganiseerd wordt door Eurobats.

Ook Utrecht Natuurlijk organiseert excursies in de stad om kennis te maken met onze vleermuizen in het kader van de Nacht van de Vleermuis. Ga mee op pad in je eigen stad met een vleermuisexpert. Je ontdekt onder leiding van vleermuis-experts en met een batdetector de verschillende soorten vleermuizen die in Utrecht rondvliegen. Leer over de leefwijze van vleermuizen en de soorten die je tegen kunt komen in de stad.

Excursies door vrijwilligers BAT030 en ZOUT:

In Utrecht doen sinds 2014 vrijwilligers onderzoek naar vleermuizen. Dit onderzoek heet BAT030. De excursieleiders zijn vrijwilligers van BAT030 en de Zoogdierwerkgroep Utrecht (ZOUT). Ze vertellen je vanavond over het onderzoek naar vleermuizen in Utrecht en over de mogelijkheden om zelf bij te dragen aan dit onderzoek. Als vrijwilliger van BAT030 en/of ZOUT leer je veel over vleermuizen en je draagt bij aan onderzoek naar vleermuizen in de stad. Je hoeft niet veel te weten over vleermuizen om bij te kunnen dragen; enthousiasme en je inzet is genoeg!

 

Praktische informatie en deelname:

Van tevoren opgeven is verplicht, gebruik svp het formulier hieronder. Deze excursie is voor volwassenen en kinderen (welkom onder begeleiding van volwassenen).
Per excursie is plek voor maximaal 10 deelnemers. De excursies duren ongeveer 1,5 uur. Bij slecht weer (regen en/of harde wind) worden de excursies verplaatst naar zaterdagavond 28 augustus, je ontvangt daarvan bericht nadat je je opgegeven hebt. We houden je graag per e-mail op de hoogte van activiteiten rond vleermuizen in Utrecht, je krijgt ongeveer vier e-mails per jaar. Wil je dit niet, geef dit svp aan bij je opgave.

 

Tijdens de Nacht van de Vleermuis kun je in Utrecht vleermuizen kijken/luisteren in:

Hieronder kun je je inschrijven voor de excursie op vrijdag 27 augustus bij Fort aan de Klop (Overvecht), verzamelen 20.30 uur bij de entree van het fort:

Inschrijven op deze activiteit

Activiteiten formulier
Ben je lid?
Meer activiteiten