Expositie BEE-ings

Bijen zijn meer dan belangrijk voor ons voedsel. Kom naar de expositie BEE-ings van Barbara Ilse Petzold Horna en leer er meer over.
Waar
Griftsteede
Van Swindenstraat 129
3514 XR Utrecht
Wanneer
19 mei 2018 t/m 24 juni 2018
10.00 - 16.30 uur
Voor wie
Kinderen (7-12)
Jongeren (13-17)
Volwassenen (18+)
Wat ga je doen


Kosten
Gratis

Meer informatie

BEE-ings

Bijen zijn meer dan belangrijk voor ons voedsel. Naast het bestuiven van de vruchten en planten die we eten, één derde van ons voedsel is afhankelijk van hun werk, staan zij symbool voor vruchtbaarheid, vrijheid en vrouwelijkheid.

Peruaanse-Duitse kunstenaar

Barbara Ilse laat met de tentoonstelling zien hoe bijen en andere, meer abstracte wezens zich verhouden tot vruchtbaarheid en levenscycli. Levendige sporen en kleurrijke oppervlaktes overlappen en laten subtiele hoofdrolspelers van onze kosmos zien. Door deze presentatie creëert de kunstenaar bewustzijn over de huidige kritische situatie van de bijen, milieu en voedsel ten gevolge van zowel onze consumptie patronen als ook over ons innerlijk leven en fantasieën in relatie tot het milieu.

Barbara Ilse is artiest, antropoloog, Peruaans, Duits, migrant, vrouw en moeder. Ze heeft haar kunstwerk tentoongesteld in verschillende galerieën en culturele ruimtes, waaronder de Imhoff Chocolate Museum in Keulen.

Te zien in de hal

De expositie is tot en met zondag 24 juni te zien in de hal van Griftsteede. De hal is dinsdag t/m zondag geopend van 10.00 tot 16.30 uur.

Bekijk het Instagramaccount van Barbara Ilse Petzold Horna.

BEE-ings