DSFW-workshop: Fabulous Fungi Tie Dye

Meer informatie
Schimmels leveren prachtige kleuren aan textiel. Wil je dit zelf ervaren meld je dan nu aan voor de workshop Fabulous Fungi Tie Dye op zaterdag 8 oktober op Steede Hoge Woerd, van 10.00-12.00 uur.

Tie-dye is een techniek waarmee je textiel van een patroon voorziet door (voordat je de stof verft) stevige knopen in het materiaal te leggen of delen samen te binden. De stof wordt hierna in het verfbad gedoopt. De patronen ontstaan omdat de verf zich op de geknoopte of samengebonden delen niet kan hechten.

Meestal wordt hierbij gebruik gemaakt van synthetische verf. Deze verf is echter zeer schadelijk voor het milieu. Fabulous Fungi laat zien dat dit anders kan, door gebruik te maken van textielverf gebaseerd op schimmelpigmenten. Deze verf is veilig voor mens en milieu.

Tijdens de workshop verf je één sjaal per persoon. Je kunt kiezen uit twee kleuren: geel of rood/roze. Alle materialen worden verzorgd.

Kosten: € 10,- per persoon (ter plekke contant afrekenen of door middel van een tikkie bij de workshopleider).

Inschrijving door middel van het formulier hieronder.

—-

Deze workshop is onderdeel van de expositie Compostkleding: een natuurlijke toekomst voor onze fashion. Deze expositie in het Castellum Hoge Woerd is te bezichtigen van 16 juni t/m 16 oktober 2022 zie je op Steede Hoge Woerd hoe we anders met onze kleding om kunnen gaan. Hoe kan kleding bijdragen aan een groene, leefbare stad? Laat je inspireren door het textiel van de toekomst. Wat kunnen we leren van de Romeinen die 2.000 jaar geleden rondliepen op het Castellum Hoge Woerd? Hoe voelt leer van paddenstoelen? En welke kleuren krijg je als je verft met de natuur? 

Van 6 t/m 12 oktober vindt de landelijke Dutch Sustainable Fashion Week plaats. De expositie Compostkleding en de bijbehorende activiteiten zijn onderdeel van de Dutch Sustainable Fashion Week. 

Inschrijven op deze activiteit

Activiteiten formulier
Nieuwsbrief
Interessegebied(en)