Inspiratiemiddag: het groene schoolplein

 • Wanneer
  26 september
  15.30 tot 18.00 uur
 • Thema
  • Spelen
  • Natuur
 • Voor wie
  • Volwassenen
 • Locatie
  Basisschool De Spits in Lunetten
  De Eifel 8
  3524 HH
  Utrecht
 • Kosten
  Gratis
 • Inschrijven
Meer informatie
Zie jij als leerkracht, bestuur of professional graag meer natuur op jouw school? Meld je dan aan voor de inspiratiemiddag op maandag 26 september over het groene schoolplein.

Een groen schoolplein is niet alleen goed voor het klimaat en de biodiversiteit, het is ook een ideale omgeving om betekenisvol te spelen en leren. Wist je bijvoorbeeld dat kinderen beter samenwerken op een groen plein? En dat een groen plein kinderen uitdaagt voor ontdekkingsgericht leren. Tijdens de inspiratiemiddag Het groene schoolplein: de ideale speel- én leeromgeving ontdek en ervaar je waarom het belangrijk is om meer naar buiten te gaan met jouw klas.

Je wordt rondgeleid over de nieuwe groene schoolpleinen van basisschool De Spits. Daarna volgen er drie workshops om uit te kiezen: over buiten lesgeven door buitenjuf van het jaar Linda Kroeze, over betekenisvol buitenspel door Pleun Schaeffer van Speelmakers en over het ontwerp en gebruik van een groen schoolplein door Marianne Greenall van schoolpleinadvies. Lees hieronder meer over de workshops.


Workshop 1: Leren op een groen schoolplein

Door: Linda Kroeze van @hetgroeneschoolplein
Buiten aan de slag met rekenen, spelling en begrijpend lezen? Vaak kan je met een kleine aanpassing van de les ook buiten het lesdoel bereiken. En ook de lessen rondom groepsvorming zijn ideaal voor buiten! Hoe je dat doet? In deze workshop komen een heleboel voorbeeldlessen voorbij waar jij inspiratie uit kan halen. We gaan natuurlijk ook zelf aan de slag, zodat je alle voordelen van een buitenles zelf ervaart.


Workshop 2: Spelen op een groen schoolplein

Door: Pleun Schaeffer van Speelmakers
Waarom spelen kinderen vrijer, avontuurlijker en creatiever in een groene omgeving? En hoe zorg je als leerkracht voor meer speelkansen op een groen schoolplein? In deze workshop ontdek je waarom spelen op een groen schoolplein zo waardevol is voor kinderen. En krijg je praktische tips om het spelen voor kinderen nog leuker en betekenisvoller te maken!


Workshop 3: Ontwerp en gebruik van een groen schoolplein

Door: Marianne Greenall van Schoolpleinadvies
Het is zover, je gaat aan de slag met je groene schoolplein, maar hoe zorg je ervoor dat het plein ook mooi en groen blijft? In deze workshop geeft Marianne Greenall handige tips voor het ontwerp, gebruik en onderhoud van het plein. Zodat het plein ook voor de toekomst intact blijft. Ook worden er handige tips gegeven hoe je kinderen hierbij kunt betrekken.


Meld je aan

Ga je mee naar buiten op maandagmiddag 26 september? Leuk. Meld je direct aan door op de inschrijfknop bovenaan deze pagina te klikken of het inschrijfformulier hieronder in te vullen.

Inschrijven op deze activiteit

Activiteiten formulier
Nieuwsbrief
Interessegebied(en)