Blijf op de hoogte!

Kennismakingsworkshop Fermenteren – Ronde 2

 • Wanneer
  zo 29 september
  14.15 tot 14.45 uur
 • Thema
  • Oogstfeest
  • Voedsel
 • Voor wie
  • Jongeren
  • Volwassenen
 • Locatie
 • Kosten
  € 4,00
 • Inschrijven
Meer informatie
Maak vandaag op het Boerderijfeest kennis met de bewaartechniek fermenteren. Neem deel aan een van de korte workshops.

 

Maak kennis met fermenteren

Vandaag kun je tijdens het Boerderijfeest op Stadsboerderij Gagelsteede kennismaken met de bewaartechniek fermenteren. Carla Glorie, docent bij Velt Utrecht, vertelt je in het kort wat fermenteren is en welke verschillende vormen van fermenteren er bestaan. Hierna ga je aan de slag met het snijden van de groenten en het op de juiste manier vullen van de pot. De pot krijg je mee naar huis om op een later tijdstip thuis van te genieten.

Er zijn vier rondes vandaag waaraan je mee kunt doen. Deze starten in het leslokaal om 13.30 uur, 14.15 uur, 15.00 uur en 15.45 uur. Een ronde duurt 30 minuten.
Deelname aan de kennismakingsworkshop kost € 4,- per persoon. Hiervoor krijg je een pot van ½ liter gevuld met groenten mee naar huis.
Alle benodigde materialen en ingrediënten zijn op de locatie aanwezig.
Tijdens de kennismakingsworkshop wordt gewerkt met messen. Daarom is de minimale leeftijd van de deelnemers 12 jaar. Je werkt zelfstandig.
Er kunnen maximaal 12 personen meedoen per ronde.

Let op: Iedereen die in het leslokaal is, is betalende deelnemer. Andere familieleden en vrienden wachten buiten.

 

Vooraf inschrijven voor deelname

Wil je zeker zijn van een plekje? Schrijf je dan alvast in voor de betreffende ronde.
Hieronder vind je het inschrijfformulier voor Ronde 2 die start om 14.15 uur. Om circa 14.45 uur ben je klaar.
Meld je minimaal 5 minuten voor aanvang bij het leslokaal. Als de ronde is gestart kun je niet meer deelnemen. Het betaalde deelnamebedrag wordt niet teruggegeven.

Wil je aan een van de andere rondes deelnemen? Dan schrijf je je daar voor in.
Het is niet mogelijk om met je inschrijving van de ene ronde bij een andere ronde deel te nemen.

 

Besluit tot deelname tijdens het Boerderijfeest

Weet je nu nog niet of je op het Boerderijfeest kunt komen, wil je je niet vooraf inschrijven of is de inschrijving op de door jou gewenste tijd vol? Geen nood.
Op de dag zelf zijn er ook nog enkele plekken beschikbaar op de vier rondes. Ook dan is de prijs € 4,- per deelnemer. Je betaalt dan op de stadsboerderij contant (gepast) of d.m.v. QR-code. Op vertoon van de overschrijving neem je deel aan de kennismakingsworkshop.
Let op, er geldt wel: vol = vol.

 

Nog meer activiteiten

Wil je geen kennismaken met fermenteren maar wel meedoen aan een van de andere activiteiten? Kijk dan hier voor het programma van het Boerderijfeest.

 

Meer leren over fermenteren?

De korte workshops van vandaag zijn een kennismaking met fermenteren. Wil je meer weten van fermenteren en er meer over leren? Schijf je dan snel in voor de workshop ‘Fermenteer het seizoen!’ op zaterdag 2 november. Dan gaat Carla Glorie veel uitvoeriger in op de bewaartechniek fermenteren. Ook krijg je dan diverse tips en recepten mee naar huis. En uiteraard een grote pot gevuld met groenten. Er zijn maar 12 plekken beschikbaar, dus wees er snel bij.

 

Let op: Wil je met een groep (deelnemers min 12 jaar) deelnemen aan deze activiteit, neem dan contact met ons op. Dan zoeken we naar een ander passend moment, indien mogelijk. Kosten per deelnemer bepalen we dan afhankelijk van jouw vraag.

Inschrijven op deze activiteit

Activiteiten formulier
Voorbeeld: 0000AA
Hoe heb je kennisgenomen van deze activiteit?
Nieuwsbrief
Interessegebied(en)