Leer tuinieren: thema (on)kruid

Meer informatie
Lijkt het je leuk om meer te doen met je eigen tuin maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Op Steede Hoge Woerd helpen we je op gang met een aantal thema tuin-werkdagen: werk mee met de tuinders en je leert al doende.

Tijdens de vier thematische tuin-werkdagen leer je van de tuinders van Steede Hoge Woerd. Het is laagdrempelig en heel praktisch: onder begeleiding van de tuinders ga je aan de slag in de tuin, de moestuin of de bloemenpluktuin. Je krijgt een introductie over het onderwerp van die dag, over de werkzaamheden die we deze dag doen en je hebt gelegenheid om vragen te stellen.

Op deze manier heb je een handig opstapje om ook thuis meer met je tuin of op je balkon te doen met (eetbare) planten. Zowel groenten/fruit als vaste planten als eenjarige planten komen aan bod. Voor een deel worden de werkzaamheden bepaald door de tuin zelf: we kijken wat er nodig is en spelen in op het moment. We kunnen dus nog niet exact van tevoren vertellen wat je precies gaat doen.

Thema’s:

  • zaterdag 19 maart: pluktuin. De pluktuin wordt uitgebreid, we gaan vaste planten in de grond zetten. Je leert welke planten het zijn, wat het verschil is tussen wortelgoed en zaaigoed en wat het handigste moment is om planten in de grond te zetten.
  • zondag 29 mei: (on)kruid. Kruid wordt pas onkruid als mensen er last van hebben. Eind mei is de tuin volop in beweging en groeien alle planten lekker door. We hebben onze handen vol om het kruid van het onkruid te scheiden. Je leert hoe verschillende soorten onkruid groeien en hoe je zelf het kruid van het onkruid kunt scheiden. Er is beperkt plaats: geef je op met het inschrijfformulier hieronder!
  • zaterdag 18 juni: zomer in de tuin. De eerste vroege bloeiers zijn al uitgebloeid. We gaan kijken of we gaten in de tuin kunnen opvullen.
  • zaterdag 10 september: nazomer in de tuin. We hebben al veel kunnen oogsten, we kijken vooruit naar de herfst.

Je kunt je opgeven voor één thema tuin-werkdag of meerdere. Je mag ook een dagdeel meedoen (geef svp bij je inschrijving aan op welke tijden je er bent). Deelname is gratis. Wij zorgen voor koffie en thee. Neem zelf svp lunch of iets anders mee.

Vaker tuinieren?

Wist je dat je op Steede Hoge Woerd vaker kunt komen tuinieren? Op maandag, woensdag en vrijdag kun je – desgewenst onder begeleiding met trajectbegeleiders – tuinieren. Lees meer over de mogelijkheden op jekuntmeer.nl.

Inschrijven op deze activiteit

Deze activiteit zit vol