AFGELAST: Mindful vegan: zet je zintuigen aan

 • Wanneer
  1 november
  10.00 - 17.30 uur
 • Wat ga je doen
  • Een creatieve activiteit
  • Een duurzame activiteit
  • Proeven en koken
 • Voor wie
  • Volwassenen (18+)
 • Locatie
  Steede Hoge Woerd
  Hoge Woerdplein 1
  3454 PB De Meern
 • Kosten
  € 147,00
Meer informatie
Vanwege de corona maatregelen kan deze workshop nu niet doorgaan. Wordt verplaatst naar het voorjaar van 2021. Zet je zintuigen aan en ervaar, maak en proef! Een workshop intuïtief whole food plant based koken en mindfulness met de oogst van moestuin Steede Hoge Woerd.

Update corona nieuws 14 oktober: vanwege de nieuwe maatregelen kan de Nacht van de Nacht op dit moment helaas niet doorgaan. Deelnemers die zich ingeschreven hadden krijgen persoonlijk bericht.  

Mindfulness betekent opmerkzaamheid of aandachtigheid. Het helpt je om meer in het nu te zijn en anders met stress en drukte in je hoofd om te gaan. En het goede nieuws is dat je deze vaardigheid kan ontwikkelen en trainen.

In het leven doe je veel dingen op de automatische piloot. Denk aan dagelijkse activiteiten zoals tandenpoetsen, je maaltijd opeten of een gesprek met iemand voeren. Tijdens deze activiteiten ben je in je hoofd vaak bezig met andere dingen. Je vergeet het hier en nu en maakt daardoor het heden nauwelijks mee. Het doorbreken van de automatische piloot helpt je op een bewustere, meer gezonde manier in het leven te staan.

Mindfulness sluit ontzettend mooi aan bij whole food plant based voeding.
WFPB staat namelijk voor een voedingspatroon waarbij het grootste gedeelte van het eten van plantaardige herkomst is. De producten zijn zoveel mogelijk in de oorspronkelijke staat en zijn dus met andere woorden zo min mogelijk bewerkt.

Het gaat dan over alle soorten groenten, fruit, volle granen, peulvruchten, noten, zaden, kruiden, specerijen en paddenstoelen.

Tijdens deze interactieve workshop willen we je graag op een praktische manier kennis laten maken met mindfulness en plantaardig koken.

We doen dit op twee prachtige locaties:

 • Steede Hoge Woerd. Deze locatie ligt bovenop de oude Vicus en kampdorp uit de Romeinse tijd, en is onderdeel van het Castellum Hoge Woerd. Je vindt er prachtige bloemen, groenten, planten, dieren en nog veel meer natuur, midden in Leidsche Rijn.
 • Daarna maken we een wandeling richting de kookstudio, hier gaan we lunchen en heerlijke gerechten maken.

Wat kan je verwachten tijdens de workshop

 • Je gaat interactief aan de slag met verschillende oefeningen waarbij er gebruikt wordt gemaakt van de moestuin van Steede Hoge Woerd;
 • Je maakt kennis met je aandacht te sturen;
 • Je leert hoe je kunt opmerken hoe het lichamelijk en mentaal met je gaat;
 • Je geeft jezelf een moment van aandacht;
 • Je leert op een volwaardige en gezonde manier plantaardige gerechten bereiden.

Deze dag is gevuld met stapsgewijze instructies, positiviteit, humor en heerlijke maaltijden.

In deze workshop maken we dus geen gebruik van dierlijke of sterk bewerkte producten en geen toegevoegde vetten of suikers!

Het menu? Daar doen we niet aan. We koken met de groenten, kruiden en specerijen uit de moestuin. Zet je zintuigen op scherp!

De workshop duurt circa 7,5 uur.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via: www.traivegan.com/shop

De prijs is inclusief mindfulness- en kookworkshop, lunch, drankjes, alles opeten, een goodiebag en de recepten.

Handig om te weten

Je hoeft geen ervaring te hebben. Trek makkelijk zittende (warme) kleding aan en neem bij een beetje regen een regenjas mee. De groep bestaat uit maximaal 6 deelnemers en we houden tijdens deze workshop anderhalve meter afstand van elkaar. Tijdens de kookworkshop werken we met spatmaskers en handschoenen.

Meer informatie

Deze workshop is een samenwerking tussen Femke Vergeer (www.femkevergeer.nl) en Trai Vegan (www.traivegan.com).

Wil je meer weten over mindfulness? Je kan Femke bellen of een berichtje sturen: 06 12 03 51 25 of een mailtje sturen naar femke@femkevergeer.nl.

Wil je meer weten over plantaardige voeding? Je kan Trai Vegan bellen of een berichtje sturen: 06 82 63 71 33 of een mailtje sturen naar info@traivegan.com.

Inschrijven op deze activiteit

Meer activiteiten op Steede Hoge Woerd