Modderdag op Gagelsteede

Wijk&co en Utrecht Natuurlijk zetten de boel op stelten tijdens Modderdag. Kom spelen met modder of breng een heerlijk reinigend moddermasker aan! We delen van tevoren de speciale uitgave van de Modderkrant en een doe het zelf pakketje modder maken. Zo kun je alvast goed in de stemming komen. Mis dit heerlijke spektakel niet!
 • Wanneer
  29 juni 2018
  15.00 - 16.30 uur
 • Voor wie
  • Kleuters (4-6)
  • Kinderen (7-12)
 • Wat ga je doen
  • Locatie
   • Gagelsteede
   • Gangesdreef 7a
   • 3564 SN
  • Kosten
   Gratis

  Meer informatie:

  Lekker kliederen!

  Die heerlijke korrelige drap langs je tenen of tussen je vingers. Modder is waanzinnig! Wijk&co en Utrecht Natuurlijk maken van Gagelsteede een waar modderparadijs tijdens Modderdag. We bieden schone, reinigende modder in de vorm van groene klei gezichtsmaskers. Natuurlijk is er ook modder om lekker vies van te worden. Speciaal voor deze dag is er een Modderdagkrant gemaakt en krijg je een doe het zelf kit om zelf modder te maken. Deze krant ontvangen? Haal hem op bij de Stadsboerderij of Speeltuin de Gagel.

  Modder Restaurant ‘Lekker Vies’

  Je kunt je ook helemaal laten gaan als chefkok bij Modder Restaurant ‘Lekker Vies’! In dit ModderRestaurant komen culinaire hoogstandjes tot leven! Laat je verrassen door een 3 gangen menu met moddersoep, taart, quiche en onze specialiteit de ModderTiramisu. Leef je uit in de keuken en wordt smerig verrast door de ModderKeuken! Dit alles aan prachtig aangeklede tafel.
  Het Modder Restaurant wordt georganiseerd door het Modderlab.

  De geschiedenis van Modderdag

  In 2009 op een World Forum bijeenkomst is het idee voor International Mud Day ontstaan, met als doel kinderen de noodzakelijke positieve natuurervaringen te geven. Gillian McAuliffe uit Australië and Bishnu Bhatta uit Nepal bespraken de uitdagingen die kinderen tegenkwamen bij het spelen in de modder in hun eigen omgeving. Waar op de dorre zandvlakten van Perth, Australië weinig modder te vinden is en een cultuur heerst van ‘niet vies willen worden’, was in Nepal meer dan genoeg modder maar hadden kinderen onvoldoende kleding om deze vies te kunnen maken en daarna te wassen. Wat begon als een kledinginzamelingsactie en uitwisseling tussen kinderen uit Nepal en Australië is uitgegroeid tot een internationale dag.

  Wij werken samen met

   
   
  Heb jij een nieuw duurzaam initiatief?
  Wij staan klaar voor Utrechters met een duurzaam initiatief! Heb jij een goed idee voor de stad of voor jouw wijk op het gebied van natuur, milieu of duurzaamheid? Wij helpen je graag!
  Neem direct contact op