[GEANNULEERD] Natuurcollege – De favoriete vogels van Camilla Dreef

Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus vinden wij het niet verantwoord om de geplande activiteiten komende tijd door te laten gaan.
 • Wanneer
  23 april
  19.30 - 21.00 uur
 • Wat ga je doen
  • Een dierenactiviteit
  • Een natuuractiviteit
 • Voor wie
  • Jongeren (13-17)
  • Volwassenen (18+)
 • Locatie
  • Steede Hoge Woerd
  • Hoge Woerdplein 1
  • 3454 PB De Meern
 • Kosten
  Vrijwillige Bijdrage

Meer informatie:

Deze activiteit is geannuleerd

Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus vinden wij het niet verantwoord om de geplande activiteiten komende tijd door te laten gaan. Meer info.

Handige informatie over deze activiteit:

Kosten? Nee, deze activiteit is gratis. Heb je het naar je zin gehad? Een vrijwillige bijdrage na afloop wordt gewaardeerd.
Moet je je van tevoren opgeven? Ja.
Hoe inschrijven? Via het inschrijfformulier hieronder.
Vaste begintijd of inloop? Vaste begintijd. We starten om 19.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur.
Waar moet je zijn? Deze activiteit vindt plaats in het leslokaal van Utrecht Natuurlijk: ga op het binnenterrein van het Castellum op de kruising rechtsaf, in de toren ga je linksaf, het leslokaal bevindt zich aan je linkerhand.
Voor wie is deze activiteit geschikt? Volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar.

Natuurcollege de favoriete vogels van Camilla Dreef

Er zijn ongeveer 10.000 soorten vogels in de wereld. Bijna 200 daarvan broeden in ons land: van koolmees tot knobbelzwaan en van grutto tot goudhaan. Over iedere vogelsoort is wel iets fascinerends te vertellen. Geen enkele soort is saai. Camilla Dreef weet dat als geen ander. Ze is een enthousiaste vogelonderzoeker en kan prachtig vertellen over de wondere wereld van vogels.

Tijdens dit natuurcollege vertelt Camilla o.a. over lepelaars en grutto’s. De lepelaar doet het tegenwoordig goed in de Nederlandse natuur; je kunt ze zien op de Wadden en aan de kust. Aan het begin van de jaren 1970 waren ze bijna uitgestorven. Nu broeden er ruim 2.500 in ons land. Dat is uniek voor Noordwest-Europa. In onze omringende landen broeden er bijna geen lepelaars. Wat vindt Camilla zo bijzonder aan lepelaars?

Met de grutto gaat het daarentegen slecht. Bijna 90% van de wereldpopulatie broedt in ons land. Ze hebben het echter moeilijk op onze intensief beheerde akkerlanden. Vanaf 1990 is hun aantal dramatisch achteruit gegaan. In 2016 is de grutto tot onze nationale vogel uitgeroepen. Camilla vertelt over onze koning van de weide. Een bijzondere vogel met een belangrijk beschermingsverhaal waar je zelf actief een bijdrage aan kunt leveren.

Over Camilla Dreef

Camilla Dreef

Camilla Dreef (foto door Lars Soerink)

Camilla Dreef heeft o.a. onderzoek gedaan naar lepelaars en kleine mantelmeeuwen. Ze is ambassadeur van Vogelbescherming Nederland. En ze is presentatrice van het KRO-NCRV programma Binnenste-Buiten. Ze deed als vogelaar ook mee met het EO programma In de ban van de Condor, waar ze mede-vogelaar en haar huidige partner Arjan Dwarshuis ontmoette.

Natuurcolleges op Steede Hoge Woerd

Het natuurcollege over de favoriete vogels van Camilla Dreef is deel van een reeks natuurcolleges op Steede Hoge Woerd. Een keer per maand (meestal de laatste donderdag van de maand) komt een onderwerp aan bod over natuur in de stad Utrecht en in de provincie. We kiezen meestal voor een Utrechtse invalshoek. Weet jij een leuk onderwerp of een leuke spreker? We horen graag je tips! Mail naar steedehogewoerd@utrechtnatuurlijk.nl.

Eerdere natuurcolleges gingen over de opmars van de otter in de provincie Utrecht en over egels in de stad Utrecht.

Meld je svp van tevoren aan via het onderstaande formulier: