Blijf op de hoogte!

Natuurcollege Kids met WWF – Plastic Soep

 • Wanneer
  wo 29 mei
  15:00 tot 16:30 uur
 • Thema
  • Dieren
  • Natuur
 • Voor wie
  • Kinderen
 • Locatie
 • Kosten
  Gratis
 • Inschrijven
Meer informatie
Wil jij meer leren over de natuur en het klimaat, en daarna ook nog een leuke activiteit doen? Kom dan naar een Natuurcollege Kids!

 

Natuurcollege Kids met WWF

Tijdens de lente zijn er vier leerzame middagen op Griftsteede en Eilandsteede over verschillende natuurlijke thema’s. Het programma bestaat uit een natuurles van ongeveer 45 minuten, gegeven door het Wereld Natuurfonds (WWF). Daarna doen we een bijpassende activiteit van 45 minuten, gegeven door Utrecht Natuurlijk!

 

Doelgroep

Natuurcollege Kids sluit het best aan bij kinderen van de leeftijd 7 tot 11 jaar oud, oftewel de WWF-Rangers!

Omdat plekken beperkt zijn wordt de ouders verzocht om tijdens de natuurles een kopje koffie te drinken in het boerderijcafé of de rest van de stadsboerderij te verkennen. Tijdens de activiteit is het vaak wel mogelijk om mee te kijken of mee te doen.

Je hoeft (nog) geen lid te zijn van de WWF-Rangers om mee te doen aan deze activiteit, opgeven kan via het formulier onderaan de pagina.

 

Data, tijd en locatie

Natuurcollege Kids met WWF – Insecten
Zondag 21 april van 13:30 tot 15:00 uur, stadsboerderij Griftsteede
Tijdens de week van de Nationale Bijentelling staat Natuurcollege Kids in het thema van insecten! Leer over insecten tijdens de natuurles en maak een zaadbom met bloemen speciaal voor de bestuivende bijtjes en vlinders.

 

Natuurcollege Kids met WWF – Plastic Soep
Woensdag 29 mei van 15:00 tot 16:30 uur, stadsboerderij Eilandsteede
In de Week Zonder Afval gaat het Natuurcollege Kids over de plastic soep! Leer over de vervuiling in de oceanen, en wat we hier met z’n allen aan kunnen doen. Tijdens de activiteit Ezeltje Prik gaan we samen met een ezel Park Transwijk in om afval te prikken!

 

Natuurcollege Kids met WWF – Klimaat
Woensdag 5 juni van 15:00 tot 16:30 uur, stadsboerderij Griftsteede
Op Wereld Milieudag is het Natuurcollege Kids gericht op het klimaat. Wat betekent dat eigenlijk, klimaat, en wat is daarmee aan de hand? De natuurles wordt gevolgd door een speurtocht waarin je bewust gaat stilstaan bij natuur en klimaat om jou heen.

 

Natuurcollege Kids met WWF – Nederlandse natuur
Zaterdag 15 juni van 13:30 tot 15:00 uur, stadsboerderij Eilandsteede
In de Week van de Natuur gaat het Natuurcollege Kids natuurlijk over de Nederlandse natuur. En omdat het ook Slootjesdagen zijn gaan we water uit de sloot onderzoeken, wat leeft daar allemaal?

 

Kosten

Meedoen is geheel gratis. Opgeven is wel vereist en kan via het formulier hieronder! Is opgeven via het formulier niet meer mogelijk? Dan zitten we helaas vol!

Inschrijven op deze activiteit

Activiteiten formulier
Voorbeeld: 0000AA
Hoe heb je kennisgenomen van deze activiteit?
Nieuwsbrief
Interessegebied(en)