Natuurcollege Toevallig Groen – Zaailingen van de Stad

 • Wanneer
  vr 2 juni
  15:30 tot 17:00 uur
 • Thema
  • Dieren
  • Natuur
 • Voor wie
  • Alle leeftijden
 • Locatie
 • Kosten
  Gratis
 • Inschrijven
Meer informatie
Laat je inspireren en kom luisteren naar kunstenaar Hans van Lunteren, die ons meeneemt in de wereld van de zaailingen. Een hoopvol verhaal over hoe de natuur, vanuit zijn eigen dynamiek en onvermoeibaar onze stad probeert te vergroenen. En doe mee!

 

Toevallig Groen, Zaailingen van de Stad.

Stedelijk groen bestaat vooral uit aangelegde tuinen, parken, bomen en plantsoenen. Maar de natuur kiest zelf ook plekken uit in de stad waar ze haar eigen oerkracht laat zien. Op de meest onverwachte plekken duiken struiken of bomen op die spontaan zijn ontkiemd: zaailingen.

Meestal tref je ze aan in luwteplekken of verlaten stukjes grond waar geen of nauwelijks onderhoud plaatsvindt. Op deze plekken, waar er minder menselijke regie is, voel je het spanningsveld tussen de functionele ruimte en de natuur die zich daar weer probeert in te weven.

Laat je inspireren en doe mee!

Kom naar de expositie en volg het natuurcollege over dit unieke kunst-groenproject in Eilandsteede.

 

Natuurcollege: Toevallig Groen – Zaailingen van de Stad  Of “hoe we de natuur kunnen inschakelen in het vergroenen van onze stad.” 

Op vrijdag 2 juni van 15.30 tot 17.00 uur zal  beeldend kunstenaar en hovenier Hans van Lunteren je meenemen in de achtergrond en  urgentie van dit project.

In de lezing zal hij ingaan op vragen als ‘wat zijn zaailingen’, ’hoe herken je zaailingen’, en ‘welke bijdrage kunnen zij leveren in stedelijke vergroening’. Ook zal hij met de aanwezigen van gedachten wisselen over wat zij als betrokken bewoners hierin kunnen bijdragen.

Lees hier meer over het project Toevallig Groen.

 

Expositie

Van 21 mei tot 30 juni zal in Stadsboerderij Eilandsteede een expositie over dit bijzondere kunst-groenproject te zien zijn. Het project wil de spontaan opgekomen zaailingen van bomen en heesters uit hun anonimiteit halen door ze onder de aandacht brengen als een waardevolle toevoeging in de stedelijke vergroening.

Op verschillende manieren biedt het project aan de bewoners van de stad Utrecht de mogelijkheid om actief te participeren in deze vorm van vergroening van de stad.

De expositie wordt tijdens het Lentefeest op zondag 21 mei geopend. De expositie is daarna een maand lang zes dagen per week te bewonderen, tussen 10:00 en 17:00 uur.

We zien je graag op Eilandsteede!

 

Inschrijven op deze activiteit

Activiteiten formulier
Nieuwsbrief
Interessegebied(en)