[VOL] Start Basiscursus Wilde Planten KNNV/Floron, met 4 fysieke cursusavonden op Griftsteede

 • Wanneer
  wo 20 maart
  19.30 tot 21:30 uur
 • Thema
  • Natuur
 • Voor wie
  • Volwassenen
 • Locatie
 • Kosten
  € 49,00
Meer informatie
De cursus is helaas volgeboekt! Geniet je van wilde planten als je wandelt in de natuur? Wil je graag weten hoe een plant heet en waarom die juist daar groeit? Of ben je al bekend met wilde planten en wil je je kennis verdiepen? Meld je dan aan voor de Basiscursus Wilde Planten, georganiseerd door KNNV.

Wat

De Basiscursus Wilde Planten, die wordt georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) afdeling Utrecht in samenwerking met de stichting Floron, is een ‘hybride’ cursus: je volgt de bekende online Basiscursus Flora van Floron en wordt tevens in 5 lesavonden fysiek begeleid door plantendeskundigen. Zij geven toelichting met behulp van levend plantmateriaal en excursies. Als je de cursus succesvol afrondt, ontvang je een certificaat.

Wanneer en waar

De cursus start online op 20 maart en eindigt op 3 juli, de online cursusavonden zijn altijd op woensdag. De 5 fysieke lesavonden zijn op donderdagen 28 maart, 18 april, 23 mei en 4 juli, van 19:30 tot 21:30 uur op Stadsboerderij Griftsteede. En eentje op 12 september bij De Buitenplaats, verenigingsgebouw van de Vereniging Landschapsbeheer Vleuten – De Meern, Hof Ter Weydeweg 1A,  Utrecht (Maximapark).

Aanmelden

De cursus is helemaal volgeboekt, aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

Zelf meenemen/aanschaffen:

Heukels’ Flora 24e editie (€ 58,95) of de Veldgids Nederlandse Flora, 14e editie (Henk Eggelte) (€ 44,95). Aanschaf is naar keuze. Beide flora’s worden tijdens de cursus gebruikt. Heukels’ Flora is een wetenschappelijke plantengids; de Veldgids Nederlandse Flora is vooral geschikt voor beginners.

Inschrijven op deze activiteit