Blijf op de hoogte!

Over de Brug feest 2024

 • Wanneer
  za 31 augustus
  13.00 tot 16.30 uur
 • Thema
  • Natuur
 • Voor wie
  • Alle leeftijden
 • Locatie
  Gagelbos
  Gageldijk 104, Utrecht
 • Kosten
  Gratis
Meer informatie
Mis dit niet! Op de laatste zaterdag van augustus vieren we het Over de brugfeest in Speelbos Gagelbos. Een middag vol avontuur voor kinderen (en ouders/begeleiders) in en rond de natuur van Speelbos Gagelbos.

Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig. We starten om 13.00 uur en het feest is afgelopen om 16.30 uur. Iedereen is welkom! Kinderen wel graag onder begeleiding, het gebruik van het Speelbos is zoals altijd voor eigen risico.

Thema

Het thema dit jaar is Speuren naar sporen. Kun jij ontdekken wat de uil gegeten heeft? Ontdek met de speurtocht welke uil zo hongerig is geweest.

Je kunt ook een hobbyhorse knutselen. Sporten met Luna Movement. Oefen je Bushcraft skills bij Pieter. Laat je meeslepen in verschillende avonturen door de Musicalclub en verhalenvertellers. Doe jezelf even voor als iemand anders met het verkleedplezier bij Nick. Ontdek wat er te ontdekken valt bij De Ontdekhal in het bos. Klim, klauter, speel met modder. Wordt lekker vies en ga voldaan naar huis.

Hoe kom je in het Speelbos?

Wandelen natuurlijk, door Park de Gagel! Vanaf Stadsboerderij Gagelsteede volg je het spoor van gekleurde stippen en palen ‘over de brug’ naar Speelbos Gagelbos. Kom je met de fiets? Dan kun je de rode Gagelbrug over of fiets je via de parkeerplaats ter hoogte van Gageldijk 104. Stal je fiets in de stalling. Als je met de auto komt, hou er dan rekening mee dat er weinig parkeerplaatsen zijn. Aan foutparkeren zitten risico’s! Wil je je avontuur al op Stadsboerderij Gagelsteede laten beginnen? Dat kan! Pak op de boerderij de Speelbos Gagelbos Challengekaart mee. Die hoort bij de Gageltocht. Je ontdekt er een stukje Nieuwe Hollandse Waterlinie mee!

De organisatie

En wie achter dit toffe feest zit? Op alfabetische volgorde zijn de kartrekkers: IJsclub Siberia, Staatsbosbeheer en Utrecht Natuurlijk. Met onze onmisbare bondgenoten: De Ontdekhal en DOCK Overvecht. Financieel ondersteund door Groen doet Goed. Wil jij een helpen een volgende editie mogelijk te maken? Neem contact op met een van de organisaties die de kar trekken.

 

over de brug

Inschrijven op deze activiteit