Pleincafé: plan van aanpak en kinderparticipatie

 • Wanneer
  di 12 maart
  15.15 tot 16.45 uur
 • Thema
  • Natuur
 • Voor wie
  • Volwassenen
 • Locatie
  2e Marnixschool
  Dantelaan 2a, 3533 VD Utrecht
 • Kosten
  Gratis
 • Inschrijven
Meer informatie
Vergroen je schoolplein, kom naar het Pleincafé en leer van elkaar!

Dit schooljaar organiseren we vier Pleincafés. Dit zijn laagdrempelige inloopbijeenkomsten voor projectteams, leerkrachten, scholen en betrokken ouders in de stad Utrecht die bezig zijn met het vergroenen van hun schoolplein of al een groen schoolplein hebben! Tijdens elk Pleincafé staat een ander onderwerp centraal. Het derde Pleincafé gaat over het plan van aanpak en kinderparticipatie.

Want een groen schoolplein begint met een goed plan! Maar hoe pak je dit aan en welke stappen doorloop je? In dit Pleincafé krijg je van Pleun Schaeffer van Speelmakers tips bij alle stappen van het proces: van start tot onderhoud. En hoe je kinderen hierbij betrekt. Want dat vergeten we soms. Terwijl kinderen de experts zijn als het om buitenspelen gaat!

Programma
Het programma start om 15.15 uur en duurt tot 16.45 uur. Inloop vanaf 15.00 uur.
Er is veel ruimte voor uitwisselen en het stellen van vragen. Pleun Schaeffer geeft tips over de onderwerpen. Ook krijgen we een korte introductie en rondleiding over het groene schoolplein van de 2e Marnixschool.

Voor wie
De Pleincafés zijn interessant voor projectteams, leerkrachten, scholen en betrokken ouders in de stad Utrecht.

Meld je aan!
Kom je ook? Leuk! Meld je direct aan via onderstaand inschrijfformulier. Deelname is gratis.
Heb je vragen over je aanmelding of het Pleincafé? Mail dan naar groeneschoolpleinen@utrechtnatuurlijk.nl.

Nieuwsgierig naar de andere Pleincafés?
Het laatste Pleincafé is op maandagmiddag 13 mei met als onderwerp onderhoud, beheer en openbare toegankelijkheid van groene schoolpleinen. Meer informatie vind je binnenkort in onze activiteitenkalender.

Inspiratiemiddag op 28 mei 2024
Naast de Pleincafés organiseren we op dinsdagmiddag 28 mei 2024 ook weer een grotere inspiratiemiddag op een groen schoolplein in de stad Utrecht. Een middag vol ideeën, kennis en uitwisseling over groene schoolpleinen! Je kunt workshops volgen over verschillende onderwerpen. Bijvoorbeeld over de voorwaarden waar een groen plein aan moet voldoen of over de mogelijkheden wat betreft het ontwerp van je groene schoolplein.

Meer informatie over de inspiratiemiddag lees je binnenkort op deze pagina. Als eerste op de hoogte blijven? Abonneer je hier op de Nieuwsflits voor het basisonderwijs.

Inschrijven op deze activiteit

Activiteiten formulier
Voorbeeld: 0000AA
Hoe heb je kennisgenomen van deze activiteit?
Nieuwsbrief
Interessegebied(en)