Leer tuinieren: workshop natuurlijk tuinieren met en voor bestuivers zoals bijen

Meer informatie
Workshop tuinieren voor beginners op stadsboerderij Steede Hoge Woerd. Thema: tuinieren met de natuur, de rol van bestuivers en vooral bijen.

Leer tuinieren van de tuinders van Steede Hoge Woerd. Deze activiteiten zijn laagdrempelig en heel praktisch: onder begeleiding van de tuinders ga je aan de slag in de tuin, de moestuin of de bloemenpluktuin. Je krijgt een introductie over het onderwerp van die dag, over de werkzaamheden die we deze dag doen en je hebt gelegenheid om vragen te stellen.

Op deze manier heb je een handig opstapje om ook thuis meer met je tuin of op je balkon te doen met (eetbare) planten. Zowel groenten/fruit als vaste planten als eenjarige planten komen aan bod. Voor een deel worden de werkzaamheden bepaald door de tuin zelf: we kijken wat er nodig is en spelen in op het moment. We kunnen dus nog niet exact van tevoren vertellen wat je precies gaat doen.

Van 15 t/m 25 april vindt de Nationale Bijentelling plaats. Tijdens de tuin-workshop van zaterdag 13 april is er speciale aandacht voor de onmisbare rol van bestuivers en bijen bij het tuinieren.

Thema’s:

 • zaterdag 13 april: tuinieren met de natuur, de rol van bestuivers zoals bijen. Opgave via het formuliertje onderaan deze pagina!
 • zaterdag 1 juni: (on)kruid. Kruid wordt pas onkruid als mensen er last van hebben. Aan het begin van de zomer is de tuin volop in beweging en groeien alle planten lekker door. We hebben onze handen vol om het kruid van het onkruid te scheiden. Je leert al doende van de tuinders van Steede Hoge Woerd.

Je kunt je opgeven voor één thema tuin-werkdag of meerdere. Je mag ook een dagdeel meedoen (geef svp bij je inschrijving aan op welke tijden je er bent). Wij zorgen voor koffie en thee. Neem zelf svp lunch of iets anders mee.

Vaker tuinieren?

Wist je dat je op Steede Hoge Woerd vaker kunt komen tuinieren? Op maandag, woensdag en vrijdag kun je – desgewenst onder begeleiding met trajectbegeleiders – tuinieren. Lees meer over de mogelijkheden op jekuntmeer.nl.

Praktische informatie

 • Kleding: trek kleren en stevige (dichte!) schoenen aan die tegen een stootje kunnen.
 • Catering: wij zorgen voor koffie en thee. Neem vooral je eigen lunch mee. Tuinieren maakt hongerig!
 • Kosten: € 5,- per deelnemer, niet-restitueerbaar. Als Utrecht Natuurlijk/Steede Hoge Woerd deze activiteit annuleert, ontvangt u uw volledige inschrijfgeld terug.
 • Locatie/verzamelpunt: het buitenleslokaal op de tuin van Steede Hoge Woerd. Bereikbaar via het Castellum Hoge Woerd (Hoge Woerdplein 1, Utrecht/De Meern) of de ingangen aan de Vicuslaan (Vicuslaan 1000, Utrecht/De Meern). Er is ruime gelegenheid om buiten de hekken je fiets te parkeren.
 • Honden: zijn niet toegestaan op de locatie.
 • Extra informatie: Steede Hoge Woerd is een rookvrije locatie.
 • Tijden: start is om 10.00 uur, duur tot 12.00 uur.
 • Doelgroep: volwassenen. Deze activiteit is niet geschikt voor kinderen.
 • Minimum aantal deelnemers: 6
 • Maximum aantal deelnemers: 15

Samen tuinieren
Zit deze workshop vol en wil je graag bij ons in de tuin aan de slag? Kijk dan op www.utrechtnatuurlijk.nl/samentuinieren voor ons cursusaanbod op andere locaties.

Inschrijven op deze activiteit

Activiteiten formulier
Voorbeeld: 0000AA
Hoe heb je kennisgenomen van deze activiteit?
Nieuwsbrief
Interessegebied(en)