Het wilde stadscafé: de stad als leefomgeving voor dier en mens

 • Wanneer
  di 21 maart
  20.00 tot 21.30 uur
 • Thema
  • Natuur
 • Voor wie
  • Volwassenen
 • Locatie
  De Bibliotheek Neude
  Neude 11, 3512 AE Utrecht
 • Kosten
  Gratis
Meer informatie
Elke maand is er Het Wilde Stadscafé over een actueel groen onderwerp. Luister en praat mee!

Dit keer gaat het natuurcafé over de stad als leefomgeving voor dier en mens. Deze maand is Maarten Reesink te gast. Hij neemt je mee in de discussie of de leefomgeving van het dier in de stad zomaar verstoord mag worden door nieuwbouw.

Maarten Reesink is verbonden aan de afdeling Mediastudies en het Instituut voor Interdisciplinaire Studies (IIS) van de Universiteit van Amsterdam, waar hij college geeft over Dier-Mens Studies, dat zich bezighoudt met de diverse relaties tussen mens en dier.

In 2021 schreef hij ‘Dier en Mens: de band tussen ons en andere dieren’. Waar de relaties met dieren eeuwenlang hiërarchisch waren is dat nu anders. Dieren blijken ook taal en cultuur, ideeën en gevoelens te hebben. Nieuwe inzichten vanuit diverse disciplines – filosofie, kunst, sociologie, recht, biologie en meer – komen in dit boek bij elkaar.

De activiteit is gratis, maar reserveer wel even je plekje.

Meer info en reserveer je kaartje

Het Wilde Stadscafé

Ga op avontuur in de bieb. Iedere derde dinsdag van de maand. Kom meepraten en meedenken over een actueel groen Utrechts onderwerp. Boeiende sprekers, bloeiende gesprekken en interessante ontmoetingen.
In dit maandelijkse natuurcafé werken Utrecht Natuurlijk, GroenmoetjeDoen!, Milieucentrum Utrecht en Biliotheek Utrecht samen. Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Utrecht.

Meer over het Wilde Stadscafé

Inschrijven op deze activiteit