VOL – Wildplukken met Sifra

 • Wanneer
  22 augustus
  14.00 - 15.30 uur
 • Wat ga je doen
  • Een natuuractiviteit
 • Voor wie
  • Volwassenen (18+)
 • Locatie
  Stadstuin Klopvaart
  Vancouverdreef 70
  3564 KX Utrecht
 • Kosten
  € 17,00
Meer informatie
Sifra neemt je mee op avontuur door de plantenwereld. Wat is eetbaar? Wat is medicinaal? Hoe kan ik de planten herkennen en gebruiken? We wandelen en maken van de geplukte planten iets lekkers en/of gezonds.

Wildplukken met Sifra

Sifra neemt je graag mee op avontuur door de plantenwereld. Samen gaan we op zoek naar eetbare en medicinale planten. Je leert hoe je de planten kunt herkennen en gebruiken. Elke maand zijn er weer andere eetbare bladeren, wortels, bloemen, vruchten en zaden te vinden!

Het liefste is Sifra in de natuur of de tuin te vinden. Elke dag naar buiten om leuke planten te ontdekken en zich te verdiepen in de eetbaarheid, geneeskracht en ecologische waarde van planten. In 2014 heeft Sifra de opleiding Landscape Design afgerond. Haar afstudeerproject werd haar bedrijf, Tuinrecept. Ze specialiseerde zich in eetbare planten en de relatie tussen mens en natuur. Naast wildplukken, is Sifra ook bezig met tuinontwerpen en samen tuinieren. In 2019 rondde zij de basisopleiding science-based fytotherapie (geneeskracht van kruiden) af. Met deze kennis en veel enthousiasme gaat ze op pad. Wandel je mee?

De wildpluk-wandeling begint met een korte introductie over de wildplukken. Daarna gaan we op ontdekkingstocht en met onze gevonden schatten maken we wat lekkers om ter plekke op te eten of mee naar huis te nemen.

De wandeling kost 17 euro, inclusief een drankje en wat lekkers. We gaan met een kleine groep van maximaal 8 deelnemers op pad. Bij minder dan 4 deelnemers gaat de wandeling niet door.

Tijdens de wandeling houden we rekening met de corona-maatregelen. De tuin is ruim van opzet en omdat we met een kleine groep lopen, is er voldoende ruimte om afstand te houden. Ook tijdens het maken van een wildpluk-recept of -product worden er geen materialen uitgewisseld van deelnemer tot deelnemer.

Wanneer: 27 juni, 25 juli, 22 augustus, 14.00- ongeveer 15.30

Wat ga je doen: Wildplukken

Voor wie: Alle leeftijden (als er kinderen bij zijn, graag even doorgeven)

Locatie: Stadstuin Klopvaart

Kosten: €17,00 per persoon (inclusief drankje, hapje en recepten)
Je betaalt contant op de locatie, fijn als je gepast geld mee neemt!

 

Inschrijven op deze activiteit

Activiteiten formulier