Workshop: Ecozoet – Koken met zoet, zonder geraffineerde suiker

  • Wanneer
    24 september
    14.00 tot 16.00 uur
  • Thema
    • Voedsel
  • Voor wie
    • Volwassenen
  • Locatie
  • Kosten
    € 15,00
  • Inschrijven
Meer informatie
Lekker zoet! Ontdek de gezonde vervangers van geraffineerde suiker. Volg de smakelijke workshop op Stadsboerderij Gagelsteede. Meld je aan en doe ook mee.

 

Geen smaak die zoveel tegenstrijdige gevoelens bij ons oproept als zoet. Want zoet is zonde en zaligheid tegelijk.
Hoe duurzaam is zoet nu eigenlijk? Want suiker, de koning der zoetheid, is een goedje met een serieuze ecologische voetafdruk. Hoe kunnen we zonder schuldgevoel zoet eten? Er zijn oplossingen!

Je ontdekt vandaag wat ‘suiker’ nu eigenlijk is. Je komt te weten hoe je suiker kan vervangen door ecologische en natuurlijke alternatieven zonder aan smaak, structuur of gebruiksgemak te moeten inboeten. Je leert hoe suiker vaak geen must is wanneer je groenten, kruiden en fruit op de juiste manier bereidt en gebruikt en je leert vooral creatief koken met natuurlijke zoetstoffen en uitgebreid genieten van de variëteit aan zoete gerechtjes.

Na een korte inleiding ga je aan de slag en maak je een heerlijk gerechtje. De gemaakte gerechten proef je ter plekke. Maar er blijft vast wat over om mee naar huis te nemen. Neem daarom voor de zekerheid wat bakjes of glazen potjes mee.

 

Zelf meenemen
Voor deze workshop neemt elke deelnemer zelf mee:
• Theedoek
• Keukenweegschaal (als je die hebt)
• Schort (indien wenselijk)
• Bakjes of glazen potjes voor wat over is, om mee naar huis te nemen

Alle andere benodigdheden en ingrediënten zijn aanwezig op de locatie.

 

Inschrijven verplicht
De workshop is op zaterdagmiddag 24 september van 14.00 tot 16.00 uur. Schrijf je in via het inschrijfformulier hieronder. Per persoon één formulier.
Deelname kost 15,00 euro per persoon. Dit is inclusief de ingrediënten. De betaling verloopt via iDEAL.

Zie je geen inschrijfformulier? Dan zijn de twaalf beschikbare plekken helaas vol.
Kijk dan even verder in de activiteitenkalender of hieronder. Deze workshop wordt enkele keren in 2022 gegeven. Wellicht is er op een ander moment of bij een andere interessante (voeding) workshop nog wel plek.

Deze workshop bieden we aan in samenwerking met Velt Utrecht.
De workshop wordt gegeven door Carla Glorie van De Dansende Boom. Zij is ook docent bij Velt.

 

Coronamaatregelen
We hopen dat er geen coronamaatregelen meer gelden, mocht dit toch wel het geval zijn, dan houden we ons aan de dan geldende coronamaatregelen.

 

Geplande voeding workshops in 2022
Op (bijna) elke laatste zaterdag van de maand is er een voeding workshop op Gagelsteede:
• Zaterdag 26 februari – Fermenteer het seizoen! – winter
• Zaterdag 26 maart – Ecozoet: Koken met zoet, zonder geraffineerde suiker
• Zaterdag 30 april – Van groente tot spread
• Zaterdag 28 mei – Fermenteer het seizoen! – voorjaar
• Zaterdag 25 juni – Ecozoet: Koken met zoet, zonder geraffineerde suiker
• Zaterdag 27 augustus – Fermenteer het seizoen! – zomer
• Zaterdag 24 september – Ecozoet: Koken met zoet, zonder geraffineerde suiker
• Zaterdag 29 oktober – Van groente tot spread
• Zaterdag 26 november – Fermenteer het seizoen! – herfst

 

Let op
Er komen ook interessante tuinier workshops op Stadstuin Klopvaart.
En op Stadstuin Zuilen komen ook uiteenlopende workshops en activiteiten. Houd de activiteitenkalender daarom goed in de gaten!

 

Omdat Utrecht Natuurlijk voorafgaand aan een activiteit kosten maakt voor de organisatie van deze activiteit, geldt er een annuleringsregeling.

Inschrijven op deze activiteit

Activiteiten formulier
Nieuwsbrief
Interessegebied(en)