Blijf op de hoogte!

Workshop: Fermenteer het seizoen!

 • Wanneer
  za 2 november
  14.00 tot 16.00 uur
 • Thema
  • Voedsel
 • Voor wie
  • Volwassenen
 • Locatie
 • Kosten
  € 22,50
 • Inschrijven
Meer informatie
Groenten in een pot. Handig, hip en gezond. Volg de smakelijke workshop op Stadsboerderij Gagelsteede. Meld je aan en doe ook mee.

 

Groentefermentatie beleeft de laatste jaren een heuse revival. Vroeger werd deze techniek vooral gebruikt om producten langer houdbaar te maken, tegenwoordig fermenteert men omdat het hip en gezond is. Fermentatie is een proces waarbij voedingsmiddelen door de werking van goede bacteriën, schimmels en gisten op een positieve manier veranderen. Het voedingsmiddel is niet alleen langer te bewaren, maar ook lichter verteerbaar en de smaak verandert. Zuurkool is gefermenteerde witte kool, andere bekende gefermenteerde voedingsmiddelen zijn onder andere yoghurt, kaas, bier en sojasaus. Fermenteren van groenten kan het hele jaar door, dus niet alleen met kolen in de winter. In elk seizoen kun je fermenteren met de groenten van dat seizoen.

Tijdens deze workshop krijg je de kneepjes van de groentefermentatie helemaal onder de knie. Je leert over twee soorten van fermentatie; droge en natte fermentatie. Je leert de basisprincipes van het fermenteren, waarna je zelf aan de slag gaat met een groente van dit seizoen.
Je gaat naar huis met een pot groenten (droge fermentatie) die je thuis rustig verder laat fermenteren tot je het kunt eten. Verder neem je tal van tips mee om thuis ook aan de slag te gaan met het fermenteren van groenten.

 

Zelf meenemen
Voor deze workshop neemt elke deelnemer zelf mee:
• Snijplank
• Groot groentemes
• Mandoline of koolschaaf (als je die hebt)
• Keukenweegschaal (als je die hebt)
• Schort (indien wenselijk)

Alle andere benodigdheden en ingrediënten zijn aanwezig op de locatie.

 

Inschrijven verplicht
De workshop is op zaterdagmiddag 2 november van 14.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in via het inschrijfformulier hieronder. Per persoon één formulier.
Deelname kost 22,50 euro per persoon. Dit is inclusief de ingrediënten. De betaling verloopt via iDEAL.

Zie je geen inschrijfformulier? Dan zijn de beschikbare plekken helaas vol.
Kijk dan even verder in de activiteitenkalender. Wellicht is er op een ander moment of bij een andere interessante (voeding) workshop nog wel plek.

 

U-pashouder krijgt korting
Heb je een U-pas? Dan betaal je slechts 12,50 euro om met deze workshop mee te doen. Zie je hieronder nog een inschrijfformulier? Dan is er nog plek en kun je meedoen.
Als U-pashouder vul je NIET onderstaand inschrijfformulier in, maar volg je deze instructie. Je leest daar wat je moet doen om het tegoed van je pas af te laten schrijven en je inschrijving voor deze workshop definitief te maken.

 

Deze workshop bieden we aan in samenwerking met Velt Utrecht.
De workshop wordt gegeven door Carla Glorie van De Dansende Boom. Zij is ook docent bij Velt.

 

Let op
We organiseren regelmatig interessante workshops en activiteiten op Stadsboerderij Gagelsteede en op bijvoorbeeld Stadstuin Klopvaart en Stadstuin Zuilen.
Houd de activiteitenkalender daarom goed in de gaten!

 

Omdat Utrecht Natuurlijk voorafgaand aan een activiteit kosten maakt voor de organisatie van deze activiteit, geldt er een annuleringsregeling.

 

Inschrijven op deze activiteit

Activiteiten formulier
Voorbeeld: 0000AA
Hoe heb je kennisgenomen van deze activiteit?
Nieuwsbrief
Interessegebied(en)