Workshop Fermenteren kan je leren!

  • Wanneer
    27 september
    13.00 - 14.30 uur
  • Wat ga je doen
    • (moes)tuinieren
    • Proeven en koken
  • Voor wie
    • Jongeren (13-17)
    • Volwassenen (18+)
  • Locatie
  • Kosten
    € 10,00
Meer informatie
Drie Wageningse studenten laten je zien hoe fermenteren in zijn werk gaat. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

Drie Wageningse studenten gespecialiseerd in levensmiddelen-en-biotechnologie laten je zien hoe je thuis groenten kan fermenteren, cider kan maken en een zuurdesem starter levend kan houden. Tijdens hun studie hebben ze veel geleerd over het reilen en zeilen van fermenteren en welke ‘beestjes’ precies voor lekkere producten zorgen.

Tijdens deze workshop leggen ze kort maar krachtig uit hoe je het beste thuis je eigen producten maakt. Na de cursus ga je naar huis met een potje op natuurlijke wijze geconserveerde groenten, een fles zelfgemaakte cider en een homp deeg om thuis een heerlijk brood te bakken.

De workshop vindt plaats op Koningshof, een unieke locatie in Utrecht Oost. In de kas en op de moestuinen van Koningshof worden lokaal en biologisch groenten gekweekt. Koningshof biedt ruimte voor debat en experiment en het ontwikkelen van een nieuw manier van voedsel kweken en consumeren.

Deze workshop is onderdeel van een reeks activiteiten over lokaal voedsel georganiseerd door Utrecht Natuurlijk en de Koningshof.  

Inschrijven is helaas niet meer mogelijk

Inschrijven op deze activiteit

Activiteiten formulier