Blijf op de hoogte!

Workshop: Lang leve de oogst!

 • Wanneer
  za 14 september
  14.00 tot 16.00 uur
 • Thema
  • Voedsel
 • Voor wie
  • Volwassenen
 • Locatie
 • Kosten
  € 22,50
 • Inschrijven
Meer informatie
Ontdek diverse bewaartechnieken om groenten en fruit langer te bewaren. Volg de smakelijke workshop op Stadsboerderij Gagelsteede. Meld je aan en doe ook mee.

 

Heb je een moestuin en weet je niet wat je met het te veel aan oogst moet doen?
Of was er een mooie aanbieding op de markt en heb je eigenlijk te veel fruit of groenten gekocht? Dan kun je door gebruik te maken van slimme bewaartechnieken het hele jaar genieten van je oogst of aankoop.
Of misschien sta je sowieso graag in de keuken en wil je nieuwe ideeën op doen.
In al deze gevallen is dit een interessante workshop voor jou.

Bewaartechnieken die aan bod komen zijn wecken (groenten en fruit), zoetzuur inmaken (bv chutney of augurken/courgette), techniek met suiker (bv jam), kokend heet inmaken (bv tomatensaus), techniek met zout (bv bouillon pasta), fruit op siroop of alcohol, inmaken op olie of azijn en drogen (bv kruiden).
We zullen met elkaar vier recepten maken. Iedereen gaat naar huis met een potje van de zelfgemaakte lekkernijen, maar vooral met heel veel nieuwe kennis.

 

Zelf meenemen
Voor deze workshop neemt elke deelnemer zelf mee:
• Vier potjes van ongeveer 200 ml met schroefdeksel. De potjes dienen schoon te zijn (gewassen in vaatwasser of uitgekookt in heet water) en de schroefdeksel moet onbeschadigd zijn aan de binnenkant. Heb je echt geen potjes of net niet genoeg? Geen nood. Dan hebben we op de locatie ook nog enkele gerecyclede schone potjes voor je.
• Schort (indien wenselijk, we raden het wel aan)

Alle andere benodigdheden en ingrediënten zijn aanwezig op de locatie.

 

Inschrijven verplicht
De workshop is op zaterdagmiddag 14 september van 14.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in via het inschrijfformulier hieronder. Per persoon één formulier.
Deelname kost 22,50 euro per persoon. Dit is inclusief de ingrediënten. De betaling verloopt via iDEAL.

Zie je geen inschrijfformulier? Dan zijn de beschikbare plekken helaas vol.
Kijk dan even verder in de activiteitenkalender. Wellicht is er op een ander moment of bij een andere interessante (voeding) workshop nog wel plek.

 

U-pashouder krijgt korting
Heb je een U-pas? Dan betaal je slechts 12,50 euro om met deze workshop mee te doen. Zie je hieronder nog een inschrijfformulier? Dan is er nog plek en kun je meedoen.
Als U-pashouder vul je NIET onderstaand inschrijfformulier in, maar volg je deze instructie. Je leest daar wat je moet doen om het tegoed van je pas af te laten schrijven en je inschrijving voor deze workshop definitief te maken.

 

Deze workshop bieden we aan in samenwerking met Velt Utrecht.
De workshop wordt gegeven door Carla Glorie van De Dansende Boom. Zij is ook docent bij Velt.

 

Let op
Wellicht valt het je op dat de techniek fermenteren niet aan bod komt. Als je daar interesse in hebt, meld je je aan voor de workshop die volledig in het teken van fermenteren staat.
We organiseren regelmatig interessante workshops en activiteiten op Stadsboerderij Gagelsteede en op bijvoorbeeld Stadstuin Klopvaart en Stadstuin Zuilen.
Houd de activiteitenkalender daarom goed in de gaten!

 

Omdat Utrecht Natuurlijk voorafgaand aan een activiteit kosten maakt voor de organisatie van deze activiteit, geldt er een annuleringsregeling.

 

Inschrijven op deze activiteit

Activiteiten formulier
Voorbeeld: 0000AA
Hoe heb je kennisgenomen van deze activiteit?
Nieuwsbrief
Interessegebied(en)