Workshop: Maak je tuin klimaatadaptief

Meer informatie
Is het te warm en droog in je tuin of staan er juist vaak plassen water na een regenbui? En wil je dat liever niet? Doe dan mee met deze workshop!

 

Waar gaat het over?

Hitte en droogte enerzijds, extreme buien en overstromingen anderzijds: het klimaat verandert en we merken het nu echt! Zonder de illusie te hebben dat je dat als individu kunt tegengaan, kun je de scherpe kantjes wel verzachten door in je tuin te vergroenen. Je tuin klimaatadaptief maken.
Minder stenen en meer planten werken twee kanten op: wateroverlast wordt verminderd als het in de grond kan trekken, hitte wordt minder op plekken met groene planten die water verdampen. Welke eenvoudige maatregelen kunnen al wat opleveren? Is vergroenen van je tuin een tijdrovende klus? Moet je groene vingers hebben om te kunnen vergroenen? Krijg antwoorden op deze en al je andere vragen over een klimaatadaptieve tuin.

 

Ook zelf aan de slag

Behalve algemene tips gaan we ook kijken naar je eigen tuin. Hoe het is met de verstening? Waar zitten de regenpijpen en zijn ze al los van het riool? Neem enkele foto’s mee van je voor- of achtertuin, waar jij denkt dat je wel iets zou willen doen. Die gebruiken we om de mogelijkheden concreet te maken en de drempel om iets te veranderen in jouw tuin te verlagen.

 

Ik heb (nu) geen tuin

Heb je geen eigen tuin, maar ben je wel heel nieuwsgierig naar alle mogelijkheden? Dan kun je ook deelnemen aan deze workshop. Je denkt dan mee met de tuinen die vandaag ‘langskomen’.

 

Inschrijven verplicht

De workshop is op zaterdag 8 oktober van 13.30 tot 15.30 uur. Schrijf je in via het inschrijfformulier hieronder. Per persoon één formulier.
Deelname kost 15,00 euro per persoon. De betaling verloopt via iDEAL.
Zie je geen inschrijfformulier? Dan zijn de beschikbare plekken helaas vol.

Deze workshop bieden we aan in samenwerking met Velt Utrecht.
De workshop wordt gegeven door Jantien de Loor. Zij is docent bij Velt.

 

Coronamaatregelen

We hopen dat er deze dag geen coronamaatregelen gelden. Mocht dit toch wel het geval zijn, dan houden we ons aan de dan geldende coronamaatregelen.

 

Let op

Er zijn nog meer interessante tuinworkshops op Stadstuin Klopvaart. Zo is er de workshop ‘Een levende tuin maak je zelf‘ op zaterdag 10 september.
Neem een kijkje op de activiteitenkalender voor deze en nog meer workshops van Utrecht Natuurlijk.

 

Omdat Utrecht Natuurlijk voorafgaand aan een activiteit kosten maakt voor de organisatie van deze activiteit, geldt er een annuleringsregeling.

Inschrijven op deze activiteit

Activiteiten formulier
Nieuwsbrief
Interessegebied(en)