Workshop sub-irrigated planters

Meer informatie
Neem deel aan één of meerdere praktische workshops voor duurzaam tuinieren.

Het wordt steeds duidelijker dat we een stuk duurzamer zullen moeten gaan leven. Maar hoe pak je dat aan? Er zijn genoeg mogelijkheden in en om het huis! Vaak is alleen een goed plan of ontwerp nodig om aan de slag te gaan. Meld je aan voor één of meerdere van de volgende praktische workshops.

De workshops worden gegeven door Michiel Busz, docent en ondernemer in de permacultuur. “Permacultuur is een manier van duurzaam ontwerpen volgens ecologische principes en goed voor mensen en de aarde. Al deze workshops hebben permacultuurontwerp en -ethiek in zich, maar leveren vooral praktische kennis op die direct toe te passen is in je eigen situatie.”

Workshop sub-irrigated planters
Heb je weinig ruimte om te tuinieren? Alleen een balkon, dakterras of een kleine tuin? Zolang er voldoende zon is kun je toch aan de slag! Sub-irrigated planters (SIP) bieden voordelen ten opzichte van planten in potten. Met een waterreservoir op de bodem is water geven veel minder vaak nodig. De SIP kan uitgebreid worden met een glasplaat voor extra vroege oogsten, maar ook een geïntegreerd wormencompostsysteem is mogelijk. Tijdens de workshop worden er voorbeelden besproken en bouwen we samen een kleinschalig demonstratiemodel om de theorie ook in de praktijk te zien werken. Ga daarna thuis zelf aan de slag in je eigen situatie.

Aanmelden
Meld je aan via onderstaande inschrijfformulier.

Korting bij meerdere workshops!
De kosten voor een enkele workshop bedragen 20 euro. Neem je deel aan drie workshops, dan krijg je 10 euro korting. Neem je deel aan alle workshops, dan betaal je 80 euro. De korting wordt na deelname teruggestort op je rekening.

Volg meer workshops in deze reeks

Docent
Mijn naam is Michiel Busz. Na een studie sociologie ben ik inmiddels 15 jaar docent maatschappijleer. Zes jaar geleden volgde ik zelf mijn eerste PDC bij Maranke Spoor. Daarna heb ik een tweede, online PDC-cursus afgerond bij het Permaculture Education Institute van Morag Gamble. Bij haar heb ik ook de cursus permacultuurdocent gevolgd.

Ik pas permacultuur toe in eigen huis en tuin, beheer een voedselbos op tuinformaat (100 m2) in Kanaleneiland en ben coördinator van een groep vrijwilligers die het voedselbos aan de Kanaalweg beheert. Op die laatste locatie wordt de cursus (bij goed weer) gegeven.

Volg de cursus permacultuur!
Zin in meer van dit? Wil jij graag duurzamer leven in de stad en meer leren over biodiversiteit en voedselproductie? Schrijf je dan nu in voor de unieke cursus permacultuur en behaal in 12 weken je eigen PDC-certificaat!

Inschrijven op deze activiteit

Activiteiten formulier
Nieuwsbrief
Interessegebied(en)