[VOL] Workshop: Van groente tot spread

Meer informatie
Maak van je groenten of restjes eten een heerlijke spread! Volg de smakelijke workshop op Stadsboerderij Gagelsteede. Meld je aan en doe ook mee.

 

Na het volgen van de workshop ‘Van groente tot spread’ maak je in een handomdraai je eigen broodbeleg op basis van seizoensgroenten. Ook met restjes kun je aan de slag. Zo hoef je nooit meer eten weg te gooien en ga je voedselverspilling tegen. Naast recepten krijg je een handig stappenplan waarmee je thuis je eigen spreads bij elkaar tovert. Geen zin in brood? Vandaag leer je hoe je van spreads tal van andere gerechten maakt. Een boeiende, leerrijke maar vooral reuze lekkere workshop!

Na een korte inleiding ga je aan de slag en maakt ieder een heerlijke spread. De gemaakte gerechten proef je ter plekke. Maar er blijft vast wat over om mee naar huis te nemen. Neem daarom vooral wat bakjes mee.

 

Zelf meenemen
Voor deze workshop neemt elke deelnemer zelf mee:
• Theedoek
• Schort (indien wenselijk)
• Bakjes voor wat over is, om mee naar huis te nemen

Alle andere benodigdheden en ingrediënten zijn aanwezig op de locatie.

 

Inschrijven verplicht
De workshop is op zaterdagmiddag 25 maart van 14.00 tot 16.00 uur. Schrijf je in via het inschrijfformulier hieronder. Per persoon één formulier.
Deelname kost 15,00 euro per persoon. Dit is inclusief de ingrediënten. De betaling verloopt via iDEAL.

Zie je geen inschrijfformulier? Dan zijn de beschikbare plekken helaas vol.
Kijk dan even verder in de activiteitenkalender of hieronder. Deze workshop wordt enkele keren in 2023 gegeven. Wellicht is er op een ander moment of bij een andere interessante (voeding) workshop nog wel plek.

Deze workshop bieden we aan in samenwerking met Velt Utrecht.
De workshop wordt gegeven door Carla Glorie van De Dansende Boom. Zij is ook docent bij Velt.

 

Coronamaatregelen
We hopen dat er geen coronamaatregelen meer gelden, mocht dit toch wel het geval zijn, dan houden we ons aan de dan geldende coronamaatregelen.

 

Geplande voeding workshops in 2023
Op de laatste zaterdag van de maand is er een voeding workshop op Gagelsteede:
• Zaterdag 25 februari – Fermenteer het seizoen!
• Zaterdag 25 maart – Van groente tot spread
• Zaterdag 29 april – Ecozoet: Koken met zoet, zonder geraffineerde suiker
• Zaterdag 27 mei – Fermenteer het seizoen!

Gepland, maar de inhoud nog onder voorbehoud. Inschrijving is later mogelijk via deze site:
• Zaterdag 26 augustus – Van groente tot spread
• Zaterdag 30 september – Fermenteer het seizoen!
• Zaterdag 28 oktober – De veelzijdigheid van peulvruchten
• Zaterdag 25 november – Fermenteer het seizoen!

 

Let op
Er komen ook interessante tuinier workshops op Stadstuin Klopvaart.
En op Stadstuin Zuilen komen ook uiteenlopende workshops en activiteiten. Houd de activiteitenkalender daarom goed in de gaten!

 

Omdat Utrecht Natuurlijk voorafgaand aan een activiteit kosten maakt voor de organisatie van deze activiteit, geldt er een annuleringsregeling.

Inschrijven op deze activiteit

Deze activiteit zit vol