Het wordt steeds duidelijker dat we een stuk duurzamer zullen moeten gaan leven. Maar hoe pak je dat aan? Er zijn genoeg mogelijkheden in en om het huis! Vaak is alleen een goed plan of ontwerp nodig om aan de slag te gaan. Meld je aan voor één of meerdere van de volgende praktische workshops.
De workshops worden gegeven door Michiel Busz, docent en ondernemer in de permacultuur. “Permacultuur is een manier van duurzaam ontwerpen volgens ecologische principes en goed voor mensen en de aarde. Al deze workshops hebben permacultuurontwerp en -ethiek in zich, maar leveren vooral praktische kennis op die direct toe te passen is in je eigen situatie.”
Workshop verbeter de grond met hout op twee manieren
Tuinier je op zandgrond met weinig voeding voor planten? Of op kleigrond met slechte afwatering? Neem wat grond mee van je eigen tuin. In de workshop leer je een simpele analyse van die grond maken. Er zijn vele manieren om grond te verbeteren met onder andere hout. Houtsnippers op paden is een bekend voorbeeld. Na de grondanalyse richt deze workshop zich op twee minder bekende manieren om hout te gebruiken: Biochar toevoegen aan de grond en het bouwen van een hügelkultur. Naast theorie over deze beide manieren om hout in te zetten voor grondverbetering gaan we ook praktisch aan de slag met het maken van biochar. En op het terrein van de cursus staan enkele hügelkulturen die we gaan bekijken.
Aanmelden
Meld je aan via onderstaande inschrijfformulier.
Korting bij meerdere workshops!
De kosten voor een enkele workshop bedragen 20 euro. Neem je deel aan drie workshops, dan krijg je 10 euro korting. Neem je deel aan alle workshops, dan betaal je 80 euro. De korting wordt na deelname teruggestort op je rekening.
Volg meer workshops in deze reeks
- Zaterdag 22 april: workshop geïntegreerd tuinontwerp
- Zaterdag 13 mei: workshop (mini-)voedselbos
- Zaterdag 27 mei: workshop composteren en wormencompost
- Zaterdag 17 juni: workshop sub-irrigated planters
- Zaterdag 1 juli: workshop verbeter de grond met hout op twee manieren
Docent
Mijn naam is Michiel Busz. Na een studie sociologie ben ik inmiddels 15 jaar docent maatschappijleer. Zes jaar geleden volgde ik zelf mijn eerste PDC bij Maranke Spoor. Daarna heb ik een tweede, online PDC-cursus afgerond bij het Permaculture Education Institute van Morag Gamble. Bij haar heb ik ook de cursus permacultuurdocent gevolgd.
Ik pas permacultuur toe in eigen huis en tuin, beheer een voedselbos op tuinformaat (100 m2) in Kanaleneiland en ben coördinator van een groep vrijwilligers die het voedselbos aan de Kanaalweg beheert. Op die laatste locatie wordt de cursus (bij goed weer) gegeven.
Volg de cursus permacultuur!
Zin in meer van dit? Wil jij graag duurzamer leven in de stad en meer leren over biodiversiteit en voedselproductie? Schrijf je dan nu in voor de unieke cursus permacultuur en behaal in 12 weken je eigen PDC-certificaat!