Adopteer een boomspiegel en ontvang gratis plantjes

Adopteer dit jaar voor 9 oktober een boomspiegel en kom óp 9 oktober gratis plantjes ophalen bij de stadsboerderijen van Utrecht Natuurlijk.

Wil jij ook een eigen boomspiegel adopteren? Dat kan! Breng een bezoek aan onze speciale Boomspiegel pagina, lees alle informatie goed door en meld jouw boomspiegel vandaag nog aan. Iedereen die voor 9 oktober een boomspiegel adopteert, kan óp 9 oktober bij de stadsboerderijen van Utrecht Natuurlijk langs voor het gratis ophalen van plantjes voor in de boomspiegel. Dit jaar vieren we het Nationale Boomspiegelfeest namelijk op zaterdag 9 oktober. Wees er op de dag zelf op tijd bij, want op = op.


Jouw eigen boomspiegel

De meeste boomspiegels zijn kaal, zonder planten en bloemen. Doordat er zoveel van deze stukjes kale grond door Utrecht zijn, bieden ze samen een grote kans om in de hele gemeente meer bloemen en planten te laten groeien en bloeien. Hoe meer mensen een boomspiegeltuin in hun buurt aanleggen, hoe meer kleine bloemenoases er ontstaan. Die zorgen samen voor mooie, vrolijke straten. Tegelijk zijn meer bloemen en planten goed voor bijen, vlinders en andere kleine dieren. Al deze boomspiegeltuinen zorgen voor voedsel en schuilplaatsen voor deze belangrijke beestjes. Leg je een boomspiegeltuin aan met veel bij- en vlindervriendelijke planten, dan geef je een feestje voor deze beestjes!

Je kunt als inwoner een boomspiegel adopteren. Jij neemt dan zelf (of bijvoorbeeld met je buren) het beheer van deze plek over van de gemeente. Doe jij dit jaar ook mee?

 

Deel dit bericht :

Gerelateerde berichten