Aftrap ‘Samen Spelen’ Speeltuinen bij Eilandsteede

In juni 2020 heeft Utrecht Natuurlijk de ‘Samen Spelen’ subsidie ontvangen van de gemeente Utrecht. Met dat geld is er hard gewerkt om de speeltuinen van Eilandsteede en Griftsteede nog beter toegankelijk te maken voor iedereen.

Eilandsteede en Griftsteede
Op
Eilandsteede zijn er prachtige houten vlonders aangelegd langs de rand van de zandbak, zodat mensen in een rolstoel makkelijker bij de zandbak kunnen komen. Op Griftsteede is het stuk rondom het pierenbadje toegankelijker gemaakt en is er een rolstoeldraaimolen geplaatst. Ook hebben we andere speeltoestellen geplaatst zoals een nestschommel, staande xylofoons in de kleuren van de regenboog en praatpalen bij het kasteel. De kinderen die onze avontuurlijke kastelen niet kunnen beklimmen, kunnen nu toch samen spelen en de beleving van het kasteel meekrijgen door onderdeel te worden van het spel. In de loop van 2021 ontwikkelen we ook activiteiten die geschikt zijn voor iedereen.


Ingebruikname door Wethouder Eelco Eerenberg 

Op zaterdag 17 april was Wethouder Eelco Eerenberg aanwezig op de speeltuin van Eilandsteede voor een feestelijke ingebruikname van de nieuwe toestellen. Aldus Eelco:
‘Spelen is een kinderrecht. Voor álle kinderen. En samen opgroeien in de zandbak is de basis van een samenleving waar iedereen meetelt. Alle kinderen moeten mee kunnen spelen in de speeltuin in hun eigen buurt. De nieuwe toestellen, voorzieningen en activiteiten in de Samenspeeltuinen gaan daaraan bijdragen.’

Alle nieuwe speeltoestellen worden naar hartenlust gebruikt. De trots van Griftsteede is de rolstoeldraaimolen, waar kinderen in een rolstoel zelfstandig in kunnen spelen. De publieksfavoriet en trots van Eilandsteede is de staande xylofoon. Bijna de hele dag door hoor je de verschillende tonen van de xylofoons. Jong en oud, vrienden en onbekenden maken samen muziek.

 

Subsidie Samen Spelen
De gemeente Utrecht maakt in 2021 vier speeltuinen beter toegankelijk, zodat alle kinderen er, mét en zonder beperking, samen kunnen spelen. Met de Utrechtse Speelbelofte draagt de gemeente bij aan het landelijke SamenSpeelAkkoord. Alle speeltuinen die worden aangepast zijn Bankaplein (West), Noordse Park (Noordwest), Griftsteede (Noordoost) en Eilandsteede (Zuidwest). Dit naar goed voorbeeld van Speeltuin De Hoef (Leidsche Rijn), die al toegankelijk is.

In alle speeltuinen wordt gezorgd voor een divers en uitdagend aanbod, zodat alle kinderen er samen kunnen spelen. Met toestellen, voorzieningen en activiteiten waar alle kinderen gebruik van kunnen maken. Óók kinderen met een beperking.

 

Deel dit bericht :

Gerelateerde berichten