Blijf op de hoogte!

Bodemonderzoek met je Onderbroek: graaf hem weer op!

Het is zover, we gaan de onderbroeken van het Bodemonderzoek met je Onderbroek weer opgraven!

Weten jullie het nog? Eind maart riepen we alle inwoners van Utrecht op om massaal mee te doen aan het Bodemonderzoek met je Onderbroek! Ja, je leest het goed. We vroegen iedereen om op onze stadsboerderijen een onderzoekspakketje op te halen en de witte, 100% katoenen onderbroek die daarin zat te begraven.

Waarom? Om meer te leren over de bodem natuurlijk! Nu, zo’n twee maanden later, is het tijd om de onderbroeken weer op te graven en zelf te ontdekken hoe (on)gezond jouw bodem is. Heb jij dus meegedaan aan het Bodemonderzoek met je Onderbroek? Graaf de onderbroek, of wat er nog van over is, dan weer op tussen 8 en 16 juni tijdens de Nationale Tuinweek. Is jouw onderbroek bijna of helemaal verdwenen? Geweldig! Dat betekent dat de bodembeestjes er lekker van gegeten hebben en jouw bodem gezond is. Is er veel van je onderbroek over? Dan is er werk aan de winkel!  

Deel jouw resultaten met ons!
Als je mee hebt gedaan aan het Bodemonderzoek met je Onderbroek, ontvangen we ontzettend graag resultaat-foto’s. Deze mag je sturen naar Team Communicatie. Of plaats een leuk bericht over de opgraving op je eigen social mediakanalen, tag @UtrechtNatuurlijk en gebruik #bodemonderzoekmetjeonderbroek.

Bodemlessen en college over schimmels
Wil jij naar aanleiding van jouw bodemonderzoek of vanwege een andere reden meer leren over de kwaliteit van de bodem en schimmels die in de bodem leven? Meld je dan aan voor een van de onderstaande activiteiten:
– Zondag 9 juni: college ‘De diepte in met het Westerdijk Instituut’ over schimmels
– Zondag 30 juni: interactieve bodemles met Mariken op Stadsboerderij Griftsteede (GEANNULEERD)
– Donderdag 4 juli: interactieve bodemles met Mariken op Stadsboerderij Koppelsteede

____________

Deel dit bericht :

Gerelateerde berichten