Blijf op de hoogte!

Bomenuitdeelactie voor groenere provincie

Plan Boom Utrecht deelt met steun van de provincie Utrecht 10.000 gratis boompjes uit aan inwoners.

De uitdeelactie van Plan Boom Utrecht geeft iedereen de kans om hun woonomgeving groener te maken. Tussen 10 februari en 8 maart kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor de bomenuitdeelactie. Op 12 en 13 maart kunnen deelnemers de boompjes op meerdere plekken ‘coronaproof’ ophalen.

Bomen zijn goed voor een groenere en gezondere provincie. Ze versterken de natuur en verhogen de soortenrijkdom. Ook nemen bomen CO₂ op, zorgen voor koelere steden en dorpen in de zomer en houden water vast in droge tijden. Gedeputeerde Hanke Bruins Slot is enthousiast over de bomenactie: “Komende jaren willen we in de provincie 600.000 extra bomen planten. Dat is goed voor mens en natuur. Daarom ondersteunt de provincie graag dit project waarbij mensen hun eigen woonomgeving vergroenen. Het is mooi om te zien dat buren dit samen in de straat of met de buurt oppakken.”

 

Boomsoorten
Bij de uitdeelactie is er keuze uit acht verschillende soorten boompjes. Het gaat onder meer om de haagbeuk, gele kornoelje en de meidoorn. Deelnemers kunnen tussen de tien en veertig boompjes meenemen. Het zogenoemde plantmateriaal is op meerdere plekken op te halen via een ‘bomen drive-thru.’ De ophaallocaties zijn onder andere in Utrecht en Leusden.


Samen met de buurt

Door het minimumaantal op te halen boompjes, is het in sommige gevallen aan te raden om samen te werken met bijvoorbeeld de buren. Het is dan mogelijk om samen met buurtgenoten een aantal tuinen in de straat te vergroenen. Ook kan het plantmateriaal gebruikt worden op een erf, voor een klein landschapselement (KLE) of als buurtgroen.


Meer informatie

Plan Boom organiseert deze actie in samenwerking met Meer Bomen Nu en met financiële ondersteuning van de provincie Utrecht. Neem een kijkje op de website van Plan Boom voor meer informatie over de boomsoorten, ophaallocaties en de spelregels.

Deel dit bericht :

Gerelateerde berichten