Op woensdag 25 november komen vogelringers van Vogelringstation Haarzuilens de kippen en andere vogels op Steede Hoge Woerd ringen. Je bent van harte welkom om daarbij te komen kijken en om tekst en uitleg te horen over het ringen van de vogels. Binnen de huidige corona-maatregelen mag je met één gezin (max 4 personen) tegelijk komen kijken. We verzoeken je om niet te lang te blijven, zodat we verschillende gezinnen een plekje kunnen geven om te kijken.

We ringen zowel onze kippen als wilde vogels. Voor de wilde vogels hangen we netten op. We hopen wat koolmezen, pimpelmezen (foto), putters, groenlingen, roodborstjes, huismussen, merels en andere tuinvogels te vangen. Ze krijgen een ringetje en we onderzoeken of ze besmet zijn met het westnijl-virus. Dit is een nieuw virus dat steeds meer rondgaat onder wilde vogels. Ook onze kippen worden geringd en getest op het westnijl-virus.

Het ringen van de vogels geeft je de kans om wilde vogels van heel dichtbij te zien. We houden de wilde vogels zo kort mogelijk vast om de stress van het ringen zo minimaal mogelijk te houden.

Het ringen vindt plaats tussen 10.00 en 11.00 uur op woensdag 25 november.

Max 4 personen uit één gezin tegelijkertijd.

Blijf svp kort om anderen de kans te geven de vogels te zien en om de stress bij de vogels te minimaliseren.