Archief voor activiteiten

Knutsel een ijswoestijn

Knutsel een ijswoestijn 

Maak je eigen creaties van piepschuim. Dit piepschuim is gebruikt voor verpakkingen en is nu restafval. Maar daar kun je heel creatief mee zijn! Kom je ook knutselen?

Help de vogels de winter door!

Help de vogels de winter door! 

In de wintertijd hebben de vogels het zwaar. Door bijvoorbeeld sneeuw en vorst is het moeilijker om aan voedsel te komen. Help ze een handje en maak je eigen voedselpakketjes.

Magische vuurwerkkunst

Magische vuurwerkkunst 

Maak magische vuurwerkkunst en experimenteer met kleuren! Nieuwsgierig wat dat inhoudt? Kom dan langs bij Eilandsteede!

Winterse koekjes bakken

Winterse koekjes bakken 

Kom winterse koekjes bakken. Samen maken we het deeg en na afloop kun je je eigen koekjes mee naar huis nemen. Als je ze zelf niet al hebt op gesmikkeld!

Luister naar het Winterverhaal

Winterverhaal 

Deze Tweede Kerstdag kun je op de stadsboerderij komen luisteren naar een winterverhaal. Warm je op aan het vuur met warme chocolademelk en luister naar een prachtig verhaal.

Kerststukjes maken

Kerststukjes maken 

Wil je ook al in de kerstsfeer komen? Kom dan naar Eilandsteede en maak zelf een kerststukje van natuurlijk materiaal.

Versier stadsboerderij Eilandsteede

Versier stadsboerderij Eilandsteede 

Kom met ons winterversiering knutselen voor onze stadsboerderij Eilandsteede.  Op zaterdag 15 december en zondag 16 december van 13.00 tot 15.00 uur.

Luister naar het Winterverhaal

Winterverhaal 

Deze kerstavond kun je op de stadsboerderij komen luisteren naar een winterverhaal. Warm je op aan het vuur, luister naar het verhaal en de muziek en geniet van het lekkers van Kookkunst&Koffie

Kerstmarkt Koppelsteede

Kerstmarkt Koppelsteede

Loop langs gezellige kraampjes met betaalbare cadeautjes en geniet van heerlijke versnaperingen en warme drankjes. Luister naar een koor of naar de verhalenverteller.

Op deze stadsboerderij aan de rand van Lunetten ga je op onderzoek in de stallen of drink je een warme drank bij het knusse Kookkunst &

Winterverhalen in de stal

Winterverhalen in de stal

Buiten is het guur, de dagen zijn kort. In de kerstsfeer komen? Kom (lekker warm) tussen de dieren in de stal een winterverhaal (voor)lezen.
Ga lekker zitten op de strobalen in de stal. Er zijn verschillende voorleesboeken.

Wij werken samen met

 
 
Heb jij een nieuw duurzaam initiatief?
Wij staan klaar voor Utrechters met een duurzaam initiatief! Heb jij een goed idee voor de stad of voor jouw wijk op het gebied van natuur, milieu of duurzaamheid? Wij helpen je graag!
Neem direct contact op