Archief voor activiteiten

Koekoek030 op Koppelsteede

Koekoek030

Drie maanden lang, elk weekend weer, reist dit festival langs unieke en meest opvallende locaties van Utrecht. Het doel: bezoekers verrassen met een verzameling van talentvolle artiesten uit de Utrechtse muziek, kunst- en designwereld.

Op 16 februari van 14.45 tot 15.45 uur komt Koekoek030 naar Kookkunst&Koffie op Koppelsteede.

Kaarsen maken

Kaarsen maken

Kom op zondag 17 februari langs en maak je eigen kaars van bijenwas. Je leert hoe je laag voor laag (en met een beetje geduld) je eigen kaars op kan bouwen door een lont in de warme was te dompelen.

Vogelexcursie door het Griftpark

Vogelliefhebbers opgelet!

Op zondag 27 januari organiseert IVN Vecht en Plassengebied een excursie in het Griftpark tijdens het weekend van de Nationale Tuinvogeltelling. Kom je ook vogels kijken en tellen? Om 10.00 uur starten we in het park met de excursie.

Vogelvoer maken

Help de vogels de winter door!

In de wintertijd hebben de vogels het zwaar. Door bijvoorbeeld sneeuw en vorst is het moeilijker om aan voedsel te komen. En dat terwijl ze de energie die uit voedsel wordt gehaald extra goed kunnen gebruiken in de kou.

Vogelvoer maken

Help de vogels de winter door!

In de wintertijd hebben de vogels het zwaar. Door bijvoorbeeld sneeuw en vorst is het moeilijker om aan voedsel te komen. En dat terwijl ze de energie die uit voedsel wordt gehaald extra goed kunnen gebruiken in de kou.

Vogelexcursie met Jan Haakman

Vogelexcursie

Het laatste weekend van januari is het weer tijd voor de Nationale Tuinvogeltelling. Om meer te weten te komen over de vogels van Lunetten, neemt lokaal vogelaar Jan Haakman jullie mee op excursie op Koppelsteede en in het park.

Gluren bij de Buren in Zuilen

Theeschenkerij de Oogst en Stadstuin Zuilen zijn zondag 10 februari tijdens Gluren bij de Buren geopend voor nieuwsgierigen. Kom jij deze dag alvast gluren bij de nieuwe Theeschenkerij?

Exacte info volgt vanaf 8 januari, maar het belooft een knus huiskamerfestival te worden,

Griftsteede Natuurcollege – De fazant

De fazant

Aan de westkant van Utrecht scharrelen ze in de boomgaarden, tussen het gras en over de bouwgronden van Leidsche Rijn; de fazanten. De vrouwtjes zijn bijna niet te zien met hun camouflagepak, de mannetjes hebben juist een opvallend kleurrijk kleed.

Kerstavond in het Castellum

Start de kerst traditiegetrouw op kerstavond in Castellum Hoge Woerd!

Tijdens kerstavond verandert Castellum Hoge Woerd in een sprookjesachtig tafereel. Bezoek de levende kerststal met Jozef, Maria en baby Jezus, omringd door dieren van de boerderij. Luister naar het koor Sound Around met prachtige kerstliederen.

Kerststukjes maken bij Griftsteede

Kerststukjes maken

Verhoog de kerstsfeer in huis met je zelfgemaakte kerststukje of kerstkrans! Loop tussen 13.00 en 15.00 binnen en ga aan de slag met de (natuurlijke) materialen die klaar liggen. Je mag natuurlijk ook je eigen versiersels meenemen. Kosten €2,- per stukje.

Wij werken samen met

 
 
Heb jij een nieuw duurzaam initiatief?
Wij staan klaar voor Utrechters met een duurzaam initiatief! Heb jij een goed idee voor de stad of voor jouw wijk op het gebied van natuur, milieu of duurzaamheid? Wij helpen je graag!
Neem direct contact op