Archief voor activiteiten

Wisselexpositie Historisch Hout

In de wisselexpositie Historisch Hout werken negen houtkunstenaars samen: meubelmakers, beeldhouwers, makers van objecten en sieraden. De verbindende factor is hout.

Deze wisselexpositie is gratis te zien op het Platform en in de Foyer van Castellum Hoge Woerd van 21 februari t/m 15 april 2020.

Gluren bij de buren op Stadstuin Zuilen

Vandaag geniet je op Stadstuin Zuilen van de muziek van Pelle Kuipers tijdens Gluren bij de Buren. Pelle maak melancholische piano pop. Krachtige, intrigerende liedjes met een melancholische ondertoon. Gecombineerd met zijn indringende stem en klassiek pianospel heeft hij alles in zich om de podia te veroveren.

Vogel-dag op Griftsteede tijdens de nationale tuinvogeltelling

Vogelexcursie
Een zachter wordend klimaat zorgt ervoor dat trekvogels langer in ons land blijven voordat ze doorreizen naar het zuiden. Ook vestigen zich bijzondere nieuwe soorten in ons land. Zijn er in Utrecht exotische vogelsoorten te ‘spotten’?

Natuurlijke lippenbalsem maken

Kom natuurlijke lippenbalsem maken

Recreatie medewerkster Agnes – onze weekendkracht – gaat Utrecht Natuurlijk helaas verlaten.

Omdat ze het altijd erg naar haar zin heeft gehad en het heerlijk vond om bezoekers te verwonderen met haar natuur activiteiten wil ze graag wat extra’s doen.

Vogelexcursie

Ga mee op vogelexcursie

Vroeg uit de veren deze laatste zondag van januari! Het is namelijk weer tijd voor de Nationale Tuinvogeltelling.

Om meer te weten te komen over de vogels van Lunetten, neemt lokaal vogelaar Jan Haakman jullie mee op vogelexcursie op Koppelsteede en in het park.

Aangepaste openingstijden tijdens de feestdagen

Genoeg te doen tijdens de kerstvakantie op onze stadsboerderijen. Kijk hier per locatie voor de afwijkende openingstijden.

Eilandsteede in Park Transwijk

ma 23 december  10.00 – 17.00 uur
di 24 december    10.00 – 15.30 uur
wo 25 december   gesloten
do 26 december   10.00 –

Kom smullen van een oliebol!

De laatste dag van het jaar, daar hoort een verse oliebol bij! Ook trek gekregen in een oliebol op het vuistje? We verkopen zelf gebakken oliebollen voor €0,50 per stuk. We bakken alleen voor directe consumptie, we hebben geen mogelijkheid om grote hoeveelheden te bakken.

Kom smullen van een pannenkoek

Wij zijn vandaag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Kom gezellig langs! De locatie is sfeervol aangekleed en voor we de dieren gaan voeren bakken we pannenkoeken voor onze bezoekers. Kom je ook een pannenkoek eten?

Wij wensen je een hele fijne Kerstvakantie toe!

Sinterklaasavond eerder dicht

De stadsboerderijen sluiten om 15.30 uur zodat de dieren ook een heerlijk avondje kunnen beleven.

 

Kerstavond in het Griftpark

Vier kerstavond op Griftsteede

Het belooft weer een sfeervolle kerstavond te worden op Griftsteede. Luister hoe het kerstkoor de mooiste liederen ter gehore brengen, breng een bezoek aan het Poppentheater Cassiopeia, warm op met een beker warme choco of glühwein,