Archief voor activiteiten

Tentoonstelling Broodnodige Insecten

Broodnodige insecten

Insecten hebben het niet gemakkelijk! Veel insecten verdwijnen. En dat terwijl ze broodnodig zijn voor onze groente- en fruitproductie. Ook voor andere dieren zoals vogels zijn insecten enorm belangrijk.

De tentoonstelling ‘Broodnodige insecten’ laat zien hoe onmisbaar insecten zijn en wat je zelf kunt doen om deze dieren een handje te helpen.

Verhalen gezocht – Griftsteede 20 jaar

Verhalen gezocht

Het is feest: Griftsteede bestaat dit jaar 20 jaar! En dat gaan we natuurlijk vieren, o.a. met een
tentoonstelling in de hal. Hiervoor zijn we op zoek naar leuke, grappige of
ontroerende verhalen en foto’s van Griftsteede.

Winterverhalen in de stal

Winterverhalen in de stal

Buiten is het guur, de dagen zijn kort. In de kerstsfeer komen? Kom (lekker warm) tussen de dieren in de stal een winterverhaal (voor)lezen. Ga lekker zitten op de strobalen in de stal. Er zijn verschillende voorleesboeken.

Tentoonstelling Broodnodige Insecten

Insecten hebben het niet gemakkelijk! Veel insecten verdwijnen. En dat terwijl ze broodnodig zijn voor onze groente- en fruitproductie. Ook voor andere dieren zoals vogels zijn insecten enorm belangrijk.

De expositie is tot stand gekomen in samenwerking met Lieteberg  en is te zien op het Platform in het museum.

Tentoonstelling Circulair

Circulair

Van glas tot vloertegels, van spandoek tot stoel en van spijkerbroek tot loungebank. Op de tentoonstelling Circulair tonen ontwerpers hun bijdrage aan een circulaire economie. Materialen die vaak in de afvalbak verdwijnen, zijn nu ingrediënten voor nieuwe bruikbare producten.

Start van het tuinseizoen op Steede Hoge Woerd

Start van het tuinseizoen

De grond warmt weer op, plantjes staan te trappelen om weer omhoog te komen. Vier met ons de start van het tuinseizoen op zaterdag 7 april. Tuinieren is niet moeilijk. Kom langs en zie zelf hoe leuk het is.

Tuin erin markt

Tuin erin

Bezoek de Tuin erin markt op Stadstuin Klopvaart. Op de dag van de sleuteluitgifte zijn er diverse activiteiten en kramen.

Programma

– IVN geeft informatie over natuurlijk tuinieren

– Bij de kraam van Deining in de kas kun je terecht voor diverse plantjes

Expositie Bomen in Utrecht

Bomen in Utrecht

Wim Schot tekent Utrechtse bomen, meestal eerst op locatie in de stad of omgeving, daarna werkt hij ze uit in zijn atelier. Hij tekent vanuit de waarneming, maar een tekening is voor hem pas af als er iets magisch in is geslopen.

Voorjaarsfeest op Gagelsteede

Kom naar ons Voorjaarsfeest

Gagelsteede viert feest, en jij bent uitgenodigd! De partners op Gagelsteede zorgen voor een mooi feest met leuke activiteiten, informatie en veel lekkers.

Enkele activiteiten:

  • Jonge dieren kijken en knuffelen en popcorn poffen met Utrecht Natuurlijk
  • Help het voorjaar goed van start gaan met de Voedseltuin Overvecht
  • Prinses Elsa,

Wij werken samen met

 
 
Heb jij een nieuw duurzaam initiatief?
Wij staan klaar voor Utrechters met een duurzaam initiatief! Heb jij een goed idee voor de stad of voor jouw wijk op het gebied van natuur, milieu of duurzaamheid? Wij helpen je graag!
Neem direct contact op