Archief voor activiteiten

Slootje prutten

Het is weer de eerste donderdag van de maand en dit keer gaan we waterbeestjes zoeken in de sloot achter Koppelsteede. We nemen schepnetjes, emmertjes en zoekkaarten mee en gaan op ontdekkingstocht – welke diertjes herken jij allemaal?

Kaarsen maken

Kaarsen maken

Kom op zondag 17 februari langs en maak je eigen kaars van bijenwas. Je leert hoe je laag voor laag (en met een beetje geduld) je eigen kaars op kan bouwen door een lont in de warme was te dompelen.

Vogelvoer maken

Help de vogels de winter door!

In de wintertijd hebben de vogels het zwaar. Door bijvoorbeeld sneeuw en vorst is het moeilijker om aan voedsel te komen. En dat terwijl ze de energie die uit voedsel wordt gehaald extra goed kunnen gebruiken in de kou.

Vogelvoer maken

Help de vogels de winter door!

In de wintertijd hebben de vogels het zwaar. Door bijvoorbeeld sneeuw en vorst is het moeilijker om aan voedsel te komen. En dat terwijl ze de energie die uit voedsel wordt gehaald extra goed kunnen gebruiken in de kou.

Ukkepukken boerderijmuziek met kunstjuf Heleen

Kunstjuf Heleen Angenent geeft deze muzikale workshop voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Zij doet dit iedere laatste zondag van de maand.

Oude en nieuwe liedjes, spelen met instrumentjes, mooie boeken bekijken, een klein knutseltje maken, wat voelen,

Voederhuisjes maken

In de winter kunnen de vogels wel wat hulp gebruiken. Bijvoorbeeld door ze bij te voeren in een zelfgemaakt voederhuisje. Kom jij ook een mooi huisje timmeren en versieren? We hebben 12 bouwpakketjes, dus wees op tijd!

 

Gluren bij de Buren in Zuilen

Theeschenkerij de Oogst en Stadstuin Zuilen zijn zondag 10 februari tijdens Gluren bij de Buren geopend voor nieuwsgierigen. Kom jij deze dag alvast gluren bij de nieuwe Theeschenkerij?

Exacte info volgt vanaf 8 januari, maar het belooft een knus huiskamerfestival te worden,

Kerstavond in het Castellum

Start de kerst traditiegetrouw op kerstavond in Castellum Hoge Woerd!

Tijdens kerstavond verandert Castellum Hoge Woerd in een sprookjesachtig tafereel. Bezoek de levende kerststal met Jozef, Maria en baby Jezus, omringd door dieren van de boerderij. Luister naar het koor Sound Around met prachtige kerstliederen.

Kerststukjes maken bij Griftsteede

Kerststukjes maken

Verhoog de kerstsfeer in huis met je zelfgemaakte kerststukje of kerstkrans! Loop tussen 13.00 en 15.00 binnen en ga aan de slag met de (natuurlijke) materialen die klaar liggen. Je mag natuurlijk ook je eigen versiersels meenemen. Kosten €2,- per stukje.

Speciale openingstijden kerstvakantie

Speciale openingstijden Griftsteede tijdens kerstvakantie:

* Maandag 24 december
Open van 10.00 tot 20.00 uur (i.v.m. activiteit: kerstavond)

* Dinsdag 25 december (1e kerstdag)
Open van 10.00 tot 17.00 uur

* Woensdag 26 december (2e kerstdag)
Open van 10.00 tot 17.00 uur

* Dinsdag 1 januari (Nieuwjaarsdag)
Gesloten!

Wij werken samen met

 
 
Heb jij een nieuw duurzaam initiatief?
Wij staan klaar voor Utrechters met een duurzaam initiatief! Heb jij een goed idee voor de stad of voor jouw wijk op het gebied van natuur, milieu of duurzaamheid? Wij helpen je graag!
Neem direct contact op