Blijf op de hoogte!

De eerste ervaringen van kinderen met voedsel worden in de eerste levensjaren opgedaan. Het is zo belangrijk dat ze dan uitgebreid kunnen ervaren wat er allemaal bij komt kijken. Alle zintuigen mogen meedoen: kijken, ruiken, proeven, voelen, luisteren. Die zintuigelijke ervaring gaat vooraf aan leren, nieuwsgierigheid en verwondering zijn het begin van weten.

We organiseren deze activiteit op de tuin omdat daar veel te ervaren is. Qua kleur en geur, texturen en veel is ook eetbaar.

We verdelen de activiteit in drie stappen:

Eerst ga je met je kind op ontdekking. Wat trekt zijn/haar aandacht. Wat voelt fijn, wat wil nodigt uit tot proeven of aaien. Hierbij is begeleiding aanwezig om de verschillende mogelijkheden te tonen.

Na deze ontdekkingsfase komen we bij elkaar en delen we onze ervaringen.  Het is fijn om de verschillende indrukken en ervaringen te horen en misschien brengt het je op ideeën of mogelijkheden.

Daarna bieden we een smaakpalet aan. Schalen met verschillende kleuren , vormen en geuren waar van geproefd mag worden, door jou en je kind. We kiezen pure smaken (niet bewerkt met kruiden of toegevoegde suilkers). Je kan ook blind proeven als jij of je kind dat wil. We hopen dat je zo onbevangen proeft en je niet teveel laat leiden door wat je ziet.

Inschrijven is verplicht.

Om voldoende persoonlijke aandacht te geven kunnen maximaal 8 peuters (leeftijd van 1 tot 4 jaar), met 1 begeleider (papa /mama/grootouder) mee doen. Jij en je peuter tellen als 1 deelnemer bij het invullen van het inschrijfformulier.

Voor deze activiteit geldt U-pas korting. De prijs is dan € 10. Neem in dat geval contact op met Koppelsteede@utrechtnatuurlijk.nl en gebruik niet het inschrijfformulier.