Archief voor activiteiten

Expositie Utrechtse icoonsoorten

In de hal van Griftsteede is de foto-expositie Utrechtse icoonsoorten te zien. Deze planten en dieren zijn icoon voor de 500 beschermde en bedreigde aandachtsoorten in de provincie Utrecht.

Provincie Utrecht

Provincies zijn, sinds de invoering van de Wet natuurbescherming,

Vogeltelling op Eilandsteede

Kom vogels tellen tijdens de Nationale Tuinvogeltelling! We tellen een half uur alle vogels die we op de tuin van Eilandsteede zien. Het tellen is leuk voor iedereen die zin heeft en een half uur stil kan zijn.

Vogelsnacks maken en ophangen in de tuin

Kom vogelsnacks maken op de tuin. We maken slingers van pinda’s en rolletjes van pindakaas met vogelzaad. Iedereen is welkom

Vogels rond het Castellum

Het is de Nationale Tuinvogeltelling. Samen trekken we de wijk in gewapend met onze verrekijkers en gaan we op zoek naar de vogels rondom het Castellum. Na afloop komen we terug bij Steede Hoge Woerd en warmen we op met een warme drank en wat lekkers.

Koekoek030 op Koppelsteede

Koekoek030

Drie maanden lang, elk weekend weer, reist dit festival langs unieke en meest opvallende locaties van Utrecht. Het doel: bezoekers verrassen met een verzameling van talentvolle artiesten uit de Utrechtse muziek, kunst- en designwereld.

Op 16 februari van 14.45 tot 15.45 uur komt Koekoek030 naar Kookkunst&Koffie op Koppelsteede.

Kaarsen maken

Kaarsen maken

Kom op zondag 17 februari langs en maak je eigen kaars van bijenwas. Je leert hoe je laag voor laag (en met een beetje geduld) je eigen kaars op kan bouwen door een lont in de warme was te dompelen.

Vogelexcursie door het Griftpark

Vogelliefhebbers opgelet!

Op zondag 27 januari organiseert IVN Vecht en Plassengebied een excursie in het Griftpark tijdens het weekend van de Nationale Tuinvogeltelling. Kom je ook vogels kijken en tellen? Om 10.00 uur starten we in het park met de excursie.

Cursus creatief schrijven in Overvecht

Cursus creatief schrijven in Overvecht

Vind je schrijven leuk en wil je dat, op een laagdrempelige manier, verder ontwikkelen? Heb je wel ideeën maar weet je niet hoe je verder moet? Wil je anders gaan kijken naar de plek waar je woont?

Vogelexcursie met Jan Haakman

Vogelexcursie

Het laatste weekend van januari is het weer tijd voor de Nationale Tuinvogeltelling. Om meer te weten te komen over de vogels van Lunetten, neemt lokaal vogelaar Jan Haakman jullie mee op excursie op Koppelsteede en in het park.

Gluren bij de Buren in Zuilen

Theeschenkerij de Oogst en Stadstuin Zuilen zijn zondag 10 februari tijdens Gluren bij de Buren geopend voor nieuwsgierigen. Kom jij deze dag alvast gluren bij de nieuwe Theeschenkerij?

Exacte info volgt vanaf 8 januari, maar het belooft een knus huiskamerfestival te worden,

Wij werken samen met

 
 
Heb jij een nieuw duurzaam initiatief?
Wij staan klaar voor Utrechters met een duurzaam initiatief! Heb jij een goed idee voor de stad of voor jouw wijk op het gebied van natuur, milieu of duurzaamheid? Wij helpen je graag!
Neem direct contact op