Blijf op de hoogte!

Eerste lammetjes geboren!

Op zondagavond 24 januari zijn de eerste lammetjes van het seizoen geboren op Gagelsteede. Vanaf dinsdag 26 januari zijn ze te bewonderen in de stal van Gagelsteede. We vieren de geboorte met een gratis voorleesactiviteit.

Het Fries Melkschaap had een klein uur nodig om twee gezonde lammetjes op de wereld te zetten. De twee lammetjes, een ram en een ooi, zullen de eerste twee weken nog binnen in de kraamstal blijven voor ze de wei in mogen.

De lammetjes kondigen de lente aan. De komende weken verwachten de schapen en geiten van Gagelsteede nog meer lammetjes. De jonge dieren zijn te bewonderen van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Om de komst van de jonge dieren te vieren is er bij Gagelsteede deze week en volgende week een gratis voorleesactiviteit. Kom luisteren naar het prentenboek van het jaar: “We hebben er een geitje bij”. De dierverzorger leest het boek voor in de stal vlakbij de jonge lammetjes. Luisteraars zijn van harte welkom op woensdag 27 januari, zondag 31 januari en woensdag 3 februari om 14:00 uur!

 

Deel dit bericht :

Gerelateerde berichten