Faciliteiten

Boerderijdieren dichtbij jou!

Op sommige weiden mag je tussen de grote koeien lopen. Kom de geiten aaien of knuffel een konijn. Ontdek hoe groot een varken eigenlijk is en hoe cavia’s ‘tweeten’! In de stallen en langs de weiden staan informatieborden met bijzondere weetjes over de dieren. Heb jij vragen? Stap op een van onze medewerkers af. Zij beantwoorden jouw vragen graag!

Maak de gratis boerderijspeurtocht

Speur er op los en ontdek van alles over de dieren. Weet jij waar de neus van het varken op lijkt en waarom sommige geiten hangoren hebben? Kom het ontdekken op een van onze Steedes.

Kom eens helpen op de boerderij

Vraag de dierenverzorger of er een klusje is dat jij kunt doen. Zoals de kippen voeren of het konijnenhok schoonmaken. Wij vinden het fijn dat jij komt helpen!

Spelen kan altijd

Zodra de hekken van onze Steedes open zijn is het spelen geblazen in de speeltuin! Bij Eilandsteede, Gagelsteede en Griftsteede zijn sociaal makelaars actief. Sommige sociaal makelaars verzorgen begeleid spelen. De tijden voor begeleid spelen vind je op de site van Wijk & Co.

Natuurlijke speeltuin van stichting Utrecht Natuurlijk

Op het terrein van Koppelsteede en Steede Hoge Woerd vind je een natuurlijke speeltuin. Kom klimmen en klauteren en spelen met het water.

We houden het leuk! De Vreedzame Wijk

Onze Steedes Eilandsteede en Gagelsteede doen mee aan het project ‘De Vreedzame Wijk‘ voor respectievelijk Kanaleneiland en Overvecht. Wij zorgen op onze Steedes samen voor een veilige, prettige sfeer!

Jouw tuin om de hoek

Maak eens een wandeling door een van de tuinen. Bezoek het bijzondere insectenhotel of neem een kijkje bij de imker. En geniet op een bankje van de prachtige planten, bloemen en kruiden!

Ga samen aan de slag in een Vrijetijd kindertuin

Als vader, moeder, opa of oma kun je samen met je (klein)kind een eigen Vrijetijd kindertuin bewerken. Je bepaalt samen wat je zaait, plant en oogst! En je (klein)kind leert zo ook nog alles over tuinieren. De bloemen gaan thuis in een vaas en jullie Utrechtse groenten en kruiden gaan thuis de pan in. Veel plezier en eet smakelijk!

Moestuin op proef

Wil je eens uitproberen of moestuinieren iets voor jou is? Doe dan mee aan de cursus Moestuinieren of begin zelf met tuinieren in een kleinere (20 m2) Seizoenstuin op een van onze Stadstuinen. Kijk in de activiteitenkalender voor de locaties en startdata.  

De club van Tuinbikkels is er voor kinderen van 8 tot 12 jaar

Zin om samen met andere kinderen actief bezig te zijn in de tuin? Samen zaaien, wieden, oogsten en koken. Geef je op voor Tuinbikkels op een van de Stadstuinen. Dat kan via de activiteitenkalender.

Tuinieren met de klas

Veel Utrechtse leerlingen tuinieren in onze Stadstuinen. De leerlingen krijgen tuinierles. Zij beleven het hele groeiseizoen in onze tuinen! En ontdekken in hun eigen tuintje hoe aardappels groeien en proeven hoe smakelijk hun eigen oogst is!

Eten en drinken dichtbij

Geniet ervan op het terras, een bankje of aan de lees- of picknicktafel. Bij de meeste Steedes kun je bovendien honing van de bijen uit de tuin of verse eieren van onze kippen kopen. Vraag er vooral naar bij onze medewerkers! Ze helpen je graag.  

Ken jij onze landgoedwinkel?

Bij Koppelsteede is onze landgoedwinkel open in de lente, zomer en herfst. Met allerlei heerlijks van eigen grond. Een reden om ook daar eens een kijkje te nemen!

Onze pop-up kraam

Bezoek aan het eind van de zomer de pop-up kraam van Stadstuin Zuilen met onze pompoenoogst en jam, chutney en ander lekkers.

Huur een van de vier verrassende verjaardagskisten

  • Kinderen tussen de 4 en 7 jaar speuren naar het geheim van de dieren op de boerderij. De dieren gedragen zich heel vreemd. Wat is er aan de hand? Ontdek het met de verjaardagskist Dierenschat .
  • Voor kinderen tussen de 5 en 7 jaar is er de verjaardagkist Piet Piraatappel. Ouders zetten de speurtocht uit en Piet Piraatappel wijst de kinderen met zijn oog stiekem de weg naar de schat. Onderweg moeten de jonge schatzoekers uitdagingen overwinnen om de schat te vinden.
  • Kinderen van 7 tot 12 jaar beleven een avontuurlijke middag langs de waterkant met de verjaardagskist Slootje prutten. In de kist zitten schepnetten, emmers, loepjes en spelletjes.
  • Kinderen van 7 tot 12 jaar vieren een survivalfeest. In de kist Survivallen, zitten survivalactiviteiten met de materialen. Je leert bijvoorbeeld knopen leggen en veilig een vuurtje stoken. Je speurt met een verrekijker en een kompas.

Binnen feesten

Is het slecht weer tijdens jouw verjaardagsfeestje of wil je graag binnen een activiteit doen en zoek je daar een plek voor? Neem contact op met de locatiecoördinator van een van onze Steedes.

Prijzen verjaardagskisten

€ 20,- per verjaardagskist en € 50,- borg. U-pashouders betalen € 10,- per verjaardagskist en € 50,- borg. Kijk in het schema op welke locatie de kist van jouw keuze te huur is. Stuur een mail en reserveer een kist. Klik op de locatienaam voor de contactgegevens van de locatie.

 Locatie/verjaardagskist Dierenschat Piet Piraatappel Slootje prutten Survivallen
 Steede Hoge Woerd X X X
 Griftsteede X X
 Eilandsteede X X X
 Gagelsteede X X X
 Koppelsteede X X X X

Huur een ruimte bij Utrecht Natuurlijk

Huur een ruimte om te vergaderen, een cursus & workshop te geven, een lezing te verzorgen en een feestje te vieren.

Vergaderen in het groen?

Dat kan bij een van de vijf Steedes van stichting Utrecht Natuurlijk of in een van onze Stadstuinen.

Cursus of lezing op een unieke plek

Zoek jij een mooie plek om jouw cursus, workshop of lezing te geven? Op onze Steedes en Stadstuinen hebben wij prachtige binnen- en buitenruimtes.

Feestje in de boomgaard?

Op onze locaties is er zo nu en dan plek voor een speciaal feestje. Heb jij een goed plan voor zo’n feest? Neem dan contact op met onze locatiecoördinatoren. Een kinderfeestje vieren bij stichting Utrecht Natuurlijk? Wij bieden verjaardagskisten met alle materialen!

Met de fiets

Op al onze locaties parkeer je je fiets in de fietsrekken binnen of net buiten de hekken.

Met de auto

In de buurt van Gagelsteede, Eilandsteede en Koppelsteede is volop parkeergelegenheid voor auto’s. Bij Steede Hoge Woerd en Griftsteede is de parkeergelegenheid beperkt.

Met de rolstoel

Rolstoelgebruikers en mindervaliden zijn uiteraard van harte welkom op onze locaties in hun (elektrische) voertuigen.