Stadstuinen

Jouw tuin om de hoek

Maak eens een wandeling door een van de tuinen. Bezoek het bijzondere insectenhotel of neem een kijkje bij de imker. En geniet op een bankje van de prachtige planten, bloemen en kruiden!

Ga samen aan de slag in een Vrijetijd kindertuin

Als vader, moeder, opa of oma kun je samen met je (klein)kind een eigen Vrijetijd kindertuin bewerken. Je bepaalt samen wat je zaait, plant en oogst! Je (klein)kind leert zo ook nog alles over tuinieren. De bloemen gaan thuis in een vaas en jullie Utrechtse groenten en kruiden gaan thuis de pan in. Veel plezier en eet smakelijk!

Moestuin op proef

Wil je eens uitproberen of moestuinieren iets voor jou is? Doe dan mee aan de cursus Moestuinieren of begin zelf met tuinieren in een kleinere (20 m2) Seizoenstuin op een van onze Stadstuinen. Kijk in de activiteitenkalender voor de locaties en startdata.  

De club van Tuinbikkels is er voor kinderen van 8 tot 12 jaar

Zin om samen met andere kinderen actief bezig te zijn in de tuin? Samen zaaien, wieden, oogsten en koken. Geef je op voor Tuinbikkels op een van de Stadstuinen. Dat kan via de activiteitenkalender.

Tuinieren met de klas

Veel Utrechtse leerlingen tuinieren in onze Stadstuinen. De leerlingen krijgen tuinierles. Zij beleven het hele groeiseizoen in onze tuinen! En ontdekken in hun eigen tuintje hoe aardappels groeien en proeven hoe smakelijk hun eigen oogst is!