Blijf op de hoogte!

Food for Good vanaf nu onderdeel van Utrecht Natuurlijk

De vlaggen zijn gehesen, het is officieel! Food for Good, een tuinderij in park Transwijk, is vanaf nu een locatie van Utrecht Natuurlijk en heet vanaf nu: Stadstuin Food for Good. Onder vakkundige begeleiding wordt er in de tuin gewerkt en wordt er, midden in Kanaleneiland, groente en fruit verbouwd. De oogst is bedoeld voor de moestuinders en voor de verkoop op de tuin en op bestelling.

Een groene oase in Kanaleneiland

Een deel van de oogst gaat naar iedereen die meehelpt. Een ander deel van de oogst wordt verkocht. Zo voorzien we de wijk van gezond voedsel. Daarnaast vormt de tuin een groene oase in de wijk waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, een praatje maken of samenwerken. Op een aantal vaste dagen/dagdelen is er een vakkundige tuinder aanwezig die het werk begeleidt. Helaas kan dat nu vanwege de coronamaatregelen even niet. Houd onze website in de gaten voor updates.

Begeleid vrijwilligerswerk

Er is altijd plek voor enthousiaste vrijwilligers en buurtbewoners die het leuk vinden om mensen in het werk te begeleiden. Samen met Stichting de Wending bieden we begeleid vrijwilligerswerk aan op Stadstuin Food for Good én op Steede Hoge Woerd in Leidsche Rijn. Lees hier meer over (begeleid) vrijwilligerswerk.

Deel dit bericht :

Gerelateerde berichten