Geveltuin: maak je straat groener

Door te weinig groen in de stad ontstaan problemen met warmte- en waterafvoer. Speciaal daarom heeft Utrecht Natuurlijk een informatiefolder over hoe jij je eigen geveltuin aan kunt leggen. Download de folder of haal hem op bij een van onze locaties. Hierin vind je tips en praktische informatie voor de aanleg van jouw eigen geveltuin.

Samen maken we een groene stad

Door een geveltuin aan te leggen draag ook jij bij aan een mooi en groen Utrecht. Een geveltuin bestaat uit een strook planten langs de gevel van je woning. Het aanleggen ervan is makkelijk en kost weinig. Voor het aanleggen van een geveltuin heb je geen vergunning nodig. Meer over hoe je een geveltuin aanlegt, lees je in onze folder.

Daarnaast lees je enkele voorbeelden van geschikte planten, ter inspiratie voor een gevarieerde geveltuin. Hoe meer groen in de straat, hoe beter en leuker!

Deel dit artikel:

Zoeken

Wij werken samen met

 
 
Heb jij een nieuw duurzaam initiatief?
Wij staan klaar voor Utrechters met een duurzaam initiatief! Heb jij een goed idee voor de stad of voor jouw wijk op het gebied van natuur, milieu of duurzaamheid? Wij helpen je graag!
Neem direct contact op