Geveltuin: maak je straat groener


Geveltuin: maak je straat groener

Door te weinig groen in de stad ontstaan problemen met warmte- en waterafvoer. Speciaal daarom heeft Utrecht Natuurlijk een informatiefolder over hoe jij je eigen geveltuin aan kunt leggen. Download de folder of haal hem op bij een van onze locaties. Hierin vind je tips en praktische informatie voor de aanleg van jouw eigen geveltuin.

Samen maken we een groene stad

Door een geveltuin aan te leggen draag ook jij bij aan een mooi en groen Utrecht. Een geveltuin bestaat uit een strook planten langs de gevel van je woning. Het aanleggen ervan is makkelijk en kost weinig. Voor het aanleggen van een geveltuin heb je geen vergunning nodig. Meer over hoe je een geveltuin aanlegt, lees je in onze folder.

Daarnaast lees je enkele voorbeelden van geschikte planten, ter inspiratie voor een gevarieerde geveltuin. Hoe meer groen in de straat, hoe beter en leuker!

Deel dit bericht :

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde berichten

Nieuws

Update coronavirus

Onze stadsboerderijen en stadstuinen zijn tot tenminste 15 maart gesloten voor publiek. De speeltuinen op Griftsteede en Eilandsteede blijven wel open.

Lees verder »
Nieuws

Het tuinseizoen gaat van start!

De tuinen zijn er klaar voor. Op diverse Stadstuinen kun je binnenkort terecht om samen te moestuinieren. Wil je graag tuinieren in de stad, maar heb je zelf geen tuin of tuinier je liever samen dan alleen? Moestuinier dan met ons mee!

Lees verder »