Blijf op de hoogte!

Gezond op pad in het nieuwe schooljaar

De gemeente Utrecht , start samen met en Utrecht Natuurlijk en Natuur en Milieufederatie Utrecht in september een campagne om zoveel mogelijk kinderen en hun ouders lopend of fietsend naar school te laten gaan. Alle scholen mogen gratis meedoen!

Gezond op pad: lekker lopen, fijn fietsen naar school

Kinderen vinden het heerlijk om samen te spelen. Lekker rennen en ravotten, samen rondjes fietsen. Zou het niet geweldig zijn als ze ook lopend of fietsend naar school kunnen komen? Zo zijn ze in beweging èn is er minder autoverkeer in de omgeving van de school. Leuk, gezond en veilig tegelijk dus. Lekker lopen, fijn fietsen Kinderen nemen vaak niet zelf de beslissing over de manier waarop ze naar school gaan. Met Lekker lopen, fijn fietsen willen we kinderen de kans geven om te ontdekken hoe leuk het is om te fietsen of lopen naar school. Daarnaast willen we ze leren om zelf na te denken over mobiliteit. Hiervoor bieden we drie projecten aan:

  • Groene voetstappen – leerlingen verdienen groene voetstappen door lopend of fietsend naar school te komen. Ze doen daarnaast leuke opdrachten over duurzame mobiliteit, beweging en klimaat.
  • Wenswijk – leerlingen doen zelf mobiliteitstellingen in de buurt van de school. Ze ontwikkelen een eigen campagne voor duurzame mobiliteit in de wijk.
  • De loopbus – leerlingen lopen volgens een vaste route met ‘bushaltes’ en een vaste dienstregeling in een groep naar school. Ouders begeleiden de ‘loopbus’

Scholen die mee willen doen kunnen zich aanmelden via de mail: info@utrechtnatuurlijk.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om samen met de school een project in te plannen voor het nieuwe schooljaar.

 

 

Fotograaf fietsfoto: Marc Worrell

Deel dit bericht :

Gerelateerde berichten